Muutoksia F-Cupin kauden 2023 kilpailukalenteriin

27.10.2022

« Takaisin

Kauden 2023 oli tarkoitus alkaa F-Cupin osalta lauantaina 28.1.2023 Valkealassa ajettavan osakilpailun merkeissä. AKK-Motorsport ry kuitenkin vastaanotti tiedon 20.10. Valkealan Autourheilijat ry:ltä, että seura ei ole kykenevä toteuttamaan kyseistä sarjan avauskilpailua, ja näin ollen oltiin tilanteessa jossa mahdollinen korvaava ratkaisu tuli kartoittaa mahdollisimman pikaisesti.

On varsin valitettavaa, että kyseessä on toinen kausi peräkkäin, kun kilpailun toteutus ei onnistu kyseisen seuran toimesta, ja näin ollen asettaa sarjan kalenterin osalta varsin haasteelliseen tilanteeseen.

Huomioiden talvikauden lyhyt aikaikkuna, ja jo kalenterissa olevat muut kilpailut, oli selkeä prioriteetti että, kausi aloitetaan tammikuussa. Ongelmana korvaavan kilpailun etsinnässä oli ehdottomasti aikataulu, koska mikäli kyseessä olisi täysin uusi kilpailu, tulisi kilpailun lupaprosessi viranomaisille saada liikkeelle viimeistään 3 kuukautta ennen kilpailupäivää, joka käytännössä tarkoittaa lokakuuta 2022. Näin ollen kokonaan uuden kilpailun toteutuminen tammikuulle ei yksinkertaisesti tällä aikataululla onnistu, mutta onneksi korvaava kilpailu löytyi kalenterissa jo olevista kilpailuista.

F-Cup 2023 tullaan avaamaan suunnitellusta viikkoa aikaisemmin, eli lauantaina 21.1.2023 Hankasalmella, Revontulirallissa. Kuten todettua, koska täysin uuden kilpailun toteutuminen oli käytännössä mahdotonta, päädyttiin kompromissiin jossa, samassa kilpailussa tullaan kilpailemaan myös HRT-sarjan pisteistä. Näin ollen tarjolla tulee olemaan erittäin merkittävä rallitapahtuma Keski-Suomeen tammikuulle. Järjestäjältä saadun tiedon mukaan, kilpailussa tulee olemaan myös varsin täysipainoinen reitti, tunnetuilla Keski-Suomen vauhdikkailla erikoiskokeilla. 

Tässä kohtaa AKK haluaa jo esittää kiitoksen joustavuudesta niin Hankasalmen Urheiluautoilijat ry:lle sekä HRT-sarjajärjestäjälle Historic Rally Club Finlandille rakentavasta ja joustavasta asian työstämisestä hyvässä yhteistyössä.

F-Cupissa kilpaillaan kaudella 2023 viidessä osakilpailussa seuraavasti:

21.1.  Revontuliralli, Hankasalmi (Hankasalmen UA) *

18.2.  Ilomantsi Ralli (Keski-Karjalan UA)

27.5.  Mäntsälä Ralli (Mäntsälän Moottorikerho)

16.9.  Rantaralli, Naantali (Naantalin Seudun UA)

6.10.  Orimattila Ralli, Orimattila  (Orimattilan UA)

(*Yhteinen kilpailu HRT-sarjan kanssa)

Kauden avauskilpailussa Hankasalmella joudutaan toteuttamaan tiettyjä poikkeusjärjestelyjä normaaliin F-Cupin/HRT-sarjan osakilpailuun verrattuna, mutta niistä tullaan tiedottamaan viimeistään kilpailun säännöissä.

F-Cupin 2023 sarjasäännöt tullaan julkaisemaan marraskuussa, heti kun niille on AKK-Motorsport ry:n hallituksen hyväksyntä.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy