Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen

22.7.2020

« Takaisin

Suomen MM-rallin järjestäjä AKK Sports tuo kumppaneidensa kanssa nimekkään nipun kansainvälisiä autourheilutähtiä Jyväskylän Lutakon satamaan 8.8.2020 digitaalisen autourheilun merkeissä. Maksuton tapahtumapäivä tarjoaa MM-rallin haastekisan lisäksi digitaalisen rata-autoilun SM-finaalin ja muuta yleisöviihdettä. Tapahtumasta pääsee nauttimaan paitsi paikan päällä, myös ennen kaikkea Ylen lähetysten ja WRC:n striimien myötä.

Neste Ralli siirtyi pandemian takia seuraavaan vuoteen, mutta MM-rallifiilis sykkii Keski-Suomen pääkaupungissa vahvana. Elokuussa järjestettävän Neste Rally Finland eChallengen osallistujalista pistää motorsport-fanin hymyilemään: Kalle RovanperäEsapekka LappiTeemu Suninen, Mika Salo ja vierailevana kuljettajana Takamoto Katsuta sekä muita kansainvälisiä tähtiä. Osa kuljettajista pääsee näyttämään digitaaliset ajotaitonsa jo ennakkoon rallin MM-sarjan promoottorin eWRC-konseptin alaisuudessa järjestettävässä shootout-kisassa, joka lähetetään yleisölle 30.7.–1.8. WRC:n ja Neste Rallin sosiaalisen median kanavissa. Sekä ennakkokisassa että tapahtumapäivän mittelöissä kilpailuympäristönä toimivat valikoidut Keski-Suomen virtuaaliset erikoiskokeet, jotka löytyvät WRC:n virallisesta rallipelistä.

- Hieno homma päästä mukaan Neste Rally Finland eChallengeen. Kyllä koko rallikansa ansaitsee tänä vuonna yhteisen fiilisnostatuksen. On mukava, että tapahtuma kokoaa porukkaa yhteen yli lajirajojen, ja varmasti näyttää myös, miksi digiautourheilu kasvattaa suosiotaan koko ajan. Eivät ole vielä kertoneet meille, mitä Neste Rallin pätkiä WRC-pelissä tullaan ajamaan, mutta toivotaan, että joku omakin suosikki siellä mukana olisi, MM-rallikuski Esapekka Lappi hymyilee.

- Tästä tulee hauskaa! Mahtava päästä näkemään jätkiä myös paikan päällä Jyväskylässä, AKK:n tapahtumassa. Digiautourheilu on nasta laji, ja mielenkiintoista nähdä miten kukakin myös ennakkokisassa vetää. Digitaalinen autourheilu ei ole pelkkää ratin rullaamista, vaan haastaa kuljettajan siinä missä perinteinenkin. Siihen voi myös todella hurahtaa. Pitänee itse luottaa kokemukseen ja antaa nuorempien höntyillä, ex-F1-kuljettaja Mika Salo virnistää.

Motorsport-viihdettä Yle:n ja WRC:n kautta koko tapahtumapäivän ajan

Neste Rally Finland eChallenge -haastekisan ohella Jyväskylän Lutakon satamassa jännitetään digitaalisen rata-autoilun SM-sarjan finaalia, johon starttaavat iRacing-simulaattoreillaan lajinsa 20 parasta suomalaiskuljettajaa. Luvassa on lisäksi haastatteluja, yleisöaktiviteetteja, tapahtumakumppaneiden tarjoamia ajanviettoalueita sekä ruoka- ja juomapalveluita. Päivään sisältyy myös virallisempi osuus, kun Suomen MM-rallin ja Jyväskylän kaupungin välinen kolmivuotinen yhteistyösopimus allekirjoitetaan tapahtumapäivän viihtyisässä tunnelmassa.

- Tavoitteemme on järjestää kumppaneidemme kanssa uudenlainen, viihdyttävä ja vastuullinen tapahtuma, joka tavoittaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Haluamme tarjota myös jyväskyläläisille erityisen, positiivisen rallikokemuksen tähän poikkeukselliseen kesään. Jatkuvasti kasvava digitaalinen autourheilu on AKK:n lajina hieno alusta tuoda kuljettajat, yleisöt, harrastajat ja kumppanit yhteen uuden motorsport-ajan hengessä. Tervetuloa seuraamaan tapahtumapäivää vastuullisesti yksin ja yhdessä, luvassa on varmasti viihdyttäviä hetkiä, kuvailee AKK:n toimitusjohtaja Markus Häkkinen.

- AKK on kehittänyt uuden, innovatiivisen tavan toteuttaa rallin ja tätä kautta luoda elämyksiä suomalaisille että kansainvälisille faneille ja uusille seuraajille. Toivomme, että rallifanit saavat niin virtuaalirallin kuin ‘Life Happens. Rally Helps.’ -sosiaalisen median kampanjan kautta iloisen pilkahduksen tähän vuoteen, sanoo Sirpa Tuomi, Nesteen markkinointijohtaja.

WRC striimaa tapahtumasta livelähetyksiä sosiaalisen median kanaviinsa ja Yle lähettää paikan päältä suoraa lähetystä 8.8. kello 19.00–20.30 finaaleiden sekä podiumseremonioden merkeissä. AKK:n kanavissa digitaalisen autourheilun päivää seurataan etenkin Neste Rallin sosiaalisessa mediassa.

Tapahtuma-alue avaa porttinsa yleisölle Jyväskylän Lutakon satamassa kello 11.30 ja sulkeutuu kello 21.00. Maksuton tapahtuma toteutetaan vastuullisesti kaikki korona-ajan rajoituksia ja turvallisuussuosituksia noudattaen, minkä myötä myös alueilla kokonaisuudessaan olevien vierailijoiden määrä rajataan yhteensä 1 000 henkilöön. Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Lutakon satamaan on helppo saapua kävellen tai pyöräillen, ja moottoriajoneuvoilla paikalle tuleville Jyväskylän kaupunki tarjoaa maksuttoman pysäköintimahdollisuuden Lutakonaukiolla. Sataman P-alue on tapahtumakäytössä. 

Lisätietoja:

AKK / Markus Häkkinen, vt. tj., markus.hakkinen@autourheilu.fi, 040 551 0289

Lisätietoa medialle tapahtumaan ilmoittautumisesta Neste Rallin verkkosivuilla Medialle-osiossa täällä »

Design Mainostoimisto Ajaton Oy