Nilsiän UA ja seuran jäsenet innostuivat täysillä Flying Finn DigiRigistä

31.5.2022

« Takaisin

Lähes kuusikymmentä vuotta sitten paikalliset opettajat sekä huoltoasemien ja korjaamojen väki Nilsiässä löivät hynttyyt yhteen ja vuonna 1967 syntyi AKK:n alainen moottoriurheiluseura Nilsiän Urheiluautoilijat. Autosuunnistuksesta ja jäärata-ajosta liikkeelle lähtenyt moottoriurheilutoiminta on vuosikymmenien saatossa laajentunut kattamaan lukuisan määrän eri moottoriurheilun genrejä, aina rallista kartingiin asti.

Nilsiän UA:n haasteena on pitkään ollut jäsenistön keski-iän nouseminen. Jotta moottoriurheiluperinteitä pystyttäisiin vaalimaan Nilsiässä tulevaisuudessakin, oli aloitettava toimet uuden moottoriurheilusukupolven rekrytoimiselle.

Flying Finn DigiRigillä helposti eMotorsportin pariin

Työkalujen löytäminen sukupolven vaihdokselle olivat kiven alla, kunnes AKK:n liittokokouksessa Seinäjoella Nilsiän aktiivit pääsivät tutustumaan digitaaliseen autourheiluun. AKK nimittäin julkaisi hiljattain Flying Finn DigiRigi -hankkeen, joka on seuratoiminnan kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on tuoda autourheilu helposti saataville ja lähelle harrastajia, kasvattaa ja löytää uusia kykyjä sekä tukea moottoriurheilun kestävää kehitystä. Nilsiän Urheiluautoilijat totesivat oikean työkalun löytyneen ja lähtivät mukaan hankkeeseen nopealla aikataululla.

Heti alkuun kolme DigiRigiä

Nilsiän UA hankki tiloihinsa kolme Flying Finn DigiRigiä: lapsille OP Child -simulaattorin, varttuneimmille ralli- ja rallicrosskuljettajille OP Rallin sekä rata-ajosta innostuneille nuorille ja aikuisille OP Racerin. UA:n toimijoilla kenelläkään ei ollut aiempaa kokemusta digitaalisesta autourheilusta, joten simulaattorien toimitusten yhteydessä nilsiäläiset saivat koulutuksen ajosimulaattorien käytöstä.

Koulutuksen ja aktiivisen käyttötuen avulla Nilsiän UA:sta on kehittymässä digitaalisen autourheilun osaajaseura. Nilsiä on ammentanut tietotaitoaan pelimaailmassa kokemuksen, sekä Overpowerin tuottamien käyttöohjeiden avulla. UA on myös Overpowerin aktiivisen tuotetuen alla, tarkoittaen että kysymyksiin vastataan nopeasti ja Nilsiää tuetaan ajosimulaattorien käytössä aina kun tarve vaatii.

Nilsiä Urheiluautoilijoiden sihteeri Saku Parviainen hehkuttaakin Flying Finn DigiRigiä.

”On ollut hieno tehdä yhteistyötä Overpowerin kanssa. Lähdimme digitaaliseen autourheiluun nollakokemuksella, mutta OP on auttanut meitä aina nopeasti, kun tukea olemme tarvinneet. Nyt alkaa olla jo ihan hyvä pohja moottoriurheilun ilosanoman jakamiseen! Suosittelen Flying Finn DigiRigi -hanketta kaikille AKK:n jäsenseuroille sekä Overpoweria muillekin käyttäjillä, tämä tulee olemaan iso kansainvälinen ilmiö ja hyvä lääke moottoriurheilun kasvuun.”

Nilsiän UA toivottaa omat jäsenet ja vieraat lämpimästi tervetulleeksi kokeilemaan digitaalista autourheilua

Nilsiä tarjoaa nykyään kaikille vieraille sekä jäsenistölleen ajovuoroja, jonka myötä kenellä tahansa nilsiäläisellä ja lähiseudun moottoriurheiluaktiiveilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja ajamaan vaikka päivittäin UA:n DigiRigeillä. Nilsiän UA on myös aloittanut perinteikkään jäsenten välisen mittelön mm. rallissa, tarkoittaen että UA:n jäsenet voivat käydä ajamassa oman kilpasuorituksensa heille sopivaan aikaan, ajat otetaan ylös ja lopuksi katsotaan, kuka oli nopein!

Uutena ulottuvuutena Nilsiän UA tukee nuoria ja nuorisotyötä tarjoten paikallisille nuorille iltatöitä simulaattorien käyttämisessä. Paikkoihin valittavat nuoret tulevat pyörittämään seuran simulaattoritoimintaa, sekä pääsevät samalla itsekin nauttimaan digitaalisesta autourheilusta kaikissa sen muodoissa.

Haluatko käydä kokeilemassa digitaalista autourheilua Nilsiässä? Tai haluaisitko tiedustella Nilsiän UA:n kokemuksia digitaalisesta autourheilusta seuratoiminnan tukena? Hankintalistalla Overpower rigi mitä haluaisit päästä kokeilemaan?

Ota yhteys Sakuun ja käy Nilsiässä vierailulla:
Nilsiän UA
Nilsiäntie 71
73300 NILSIÄ

Nilsiän UA:n simulaattoriuutisia:

Tutustu tarkemmin Flying Finn DigiRigiin:

Flying Finn DigiRigit -simulaattorit:

Design Mainostoimisto Ajaton Oy