Nordic Esports Championship 2024 - Suomen edustajien kilpailijahaku auki

2.4.2024

« Takaisin

Digitaalisessa autourheilussa tullaan kilpailemaan Nordic Esports mestaruudesta 27. huhtikuuta 2024 Tukholmassa. Kilpailussa haetaan todellisestikin taitavinta maata Pohjoismaissa, sillä maiden välinen kilpailu on yhdistelmä rata-ajoa sekä rallicrossia iRacingissä. Kilpailijat kilpailevat lisäksi kuljettajien välisestä mestaruudesta erikseen rata-ajossa ja rallicrossissa.

Pohjoismaiden mestaruudesta kilpailevat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti. Kilpailu ajetaan yhden päivänän aikana lauantaina 27.4.2024 Ruotsin Tukholmassa, niin että lajeina tulee olemaan rallicross ja rata-ajo. Pelinä tulee olemaan iRacing. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ja kilpailun säännöt julkaistaan sarjan virallisella Discord-kanavalla. Kilpailun järjestää Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin autourheilun lajiliitot yhteistyössä, isäntämaana toimii Ruotsi. Kymmenen kuljettajaa kilpailee pisteistä rallicross-kilpailuissa  ja loput 15 ajajaa kilpailevat rata-ajossa FIA Formula 4 -autolla. Kunkin maan kokonaispisteet lasketaan mukaan Nordic Esports Championship 2024 -sarjan mestaruuspisteisiin.

OSALLISTUMINEN:
Kustakin maasta voi osallistua yhteensä enintään 5 kilpailijaa, niin että kaksi kilpailijaa ajaa rallicrossia ja kolme kilpailijaa ajaa rata-ajoa. Suomen kilpailijat tullaan valitsemaan hakemusten perusteella. Kilpailijalla tulee olla voimassa oleva jokin AKK:n alainen kilpailijalisenssi. Jos kilpailijalla ei vielä ole AKK:n kilpailijalisenssiä, voi esimerkiksi digitaalisen autourheilun lisenssin ostaa 5€:lla.

Ilmoitus halukkuudesta osallistua kilpailuun sekä vapaamuotoinen hakemus tulee toimittaa viimeistään sunnuntaina 7.4.2023 klo 23:59 mennessä lajipäällikölle Henri Karjalaiselle sähköpostilla: henri.karjalainen@autourheilu.fi. Kuljettajavalinnat tekee AKK:n digitaalisen autourheilun lajiryhmä.

Hakemuksessa tulee mainita:

  • Nimi
  • Yhteystiedot
  • motorsport ID
  • Menestysluettelo autourheilussa (perinteinen ja / tai digitaalinen autourheilu)
  • Muut mahdolliset selvitykset, suositukset ja perustelut, miksi hakija tulisi valita
  • ilmoitus kumpaan lajiin haet, jos haet molempiin niin kerro toivejärjestys (rallicross / rata-ajo)

Suomen osallistujien valintakriteerit ovat seuraavat:

  • aikaisempi menestys digitaalisessa autourheilussa
  • aikaisempi menestys perinteisessä autourheilussa
  • kokemus digitaalisesta ja perinteisestä autourheilusta, painottuen rallicrossiin ja rata-ajoon

 

Poiketen aiemmasta kilpailuformaatista, saa jokainen osallistujamaa lähettää viisi osallistujaa niin, että kaksi kilpailijaa voidaan nimetä ajamaan rallicross-kilpailulähdöt ja kolme kilpailijaa voidaan nimetä ajamaan rata-ajon kilpailulähdöt. Autona rallicrossissa on Rallycross Supercar ja kilparatana Lånkebanen (Hell). Ratapuolella autona on FIA Formula 4 -auto ja kilparatana Rudskogen.

Kilpailuun ei ole osallistumaksua. AKK kustantaa kilpailijan osallistumismaksun. Kilpailijalle korvataan matkat sekä majoitus ja ruoka kilpailupaikalla järjestäjän toimesta.

Pohjoismaiden Esports Mestaruuskilpailut ovat saaneet rahoitusta FIA:n moottoriurheilun rahoitusohjelmasta.

Sarjan säännöt ja informatiot julkaistaan sarjan Discord sivulla: https://discord.gg/yx9K7cUrPh

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajipäällikkö

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy