Rallicross SM 2024 kilpailukalenteri ja sarjasäännöt julkaistu

29.2.2024

« Takaisin

Rallicrossin SM-sarjan sarjasäännöt on nyt julkaistu ja sarjailmoittautuminen avattu. Sarjasäännössä on paljon muutoksia, joten jokaisen on hyvä tutustua sääntöihin sekä ensi kaudeksi tuleviin muutoksiin. Isoja muutoksia on niin ajotapa-asioissa, ajokaaviossa kuin rengassäännöissäkin.Rallicross-luokat ajavat sarjassa kaudella 2024 neljä osakilpailua ja crosskartit viisi osakilpailua. Sarjan tarkoitus oli järjestää viisi kilpailuviikonloppua, mutta neuvottelut RX Mastersin kanssa eivät johtaneet lopputulokseen, jossa olisi voitu riittävästi sopia yhteisestä kilpailukalenterista. Tässä yhteydessä on samalla syytä kiittää Jalasjärven Moottorikerho/UA:ta, jonka kanssa järjestetään yhteinen Rallicross SM / RX Masters -viikonloppu.

Valitettavasti joustamattomat asenteet muiden kansallisten kilpailujen järjestäjillä olisi johtanut siihen, että rallicrossia olisi ajettu heidän ensimmäisen esityksensä mukaisesti tulevana kesänä seitsemänä peräkkäisenä viikonloppuna (RallyX Nordic mukaan lukien).

Viikon välein ajettavat kilpailut pakottaisivat erityisesti kilpailijat valitsemaan eri tapahtumien välillä ja myös harrastamisen kulut nousisivat kohtuuttomasti. Tässä yhtälössä on vaikeaa nähdä voittajia ja se ei ole missään muodossa lajin ja harrastajien etu.

Liiton yksi perustehtävistä on huolehtia kilpailijoiden oikeusturvasta ja eduista. Tämän vuoksi AKK Sports Oy on päättänyt peruuttaa tälle kaudelle suunnitellun Ahveniston osakilpailun taatakseen kilpailijoille mahdollisuuden ajaa SM-mitaleista oikeudenmukaisissa olosuhteissa.

Lajiryhmän hienon työn ansiosta crosskarteille löytyi osakilpailujärjestäjä, jonka johdosta crosskart-luokat aloittavat kautensa Ahvenistolle suunnitellun osakilpailun ajankohtana 18. toukokuuta Karvialla. Rallicross-luokkien osalta kausi käynnistyy 15.-16. kesäkuuta Kouvolan Tykkimäeltä.

RALLICROSS SM KILPAILUKALENTERI 2024

  1. Osakilpailu 18.5. Karvia (Noormarkun UA/MK) Crosskart
  2. Osakilpailu 15.-16.6. Kouvola (Kouvolan Seudun AU) Rallicross&Crosskart
  3. Osakilpailu 27.-28.7. Jalasjärvi (Jalasjärven MK/UA) Rallicross&Crosskart
  4. Osakilpailu 17.-18.8. Oulu (Lakeuden UA) Rallicross&Crosskart
  5. Osakilpailu 7.-8.9. Joensuu (Joensuun UA) Rallicross&Crosskart

Rallicross SM sarjasäännöt 2024

Yhteystiedot

Mika Heinonen

Promoottori

045 77305 990

mika.heinonen@autourheilu.fi

Lassi Liimatainen

Kumppanimyyjä, kansalliset arvosarjat

050 325 1120

lassi.liimatainen@autourheilu.fi

Juho Ketonen

Lajipäällikkö

050 5665577

juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy