Rallicross SM sarjasäännöt on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu – uudistetun sarjan konseptia tarkennettu kaudelle 2023

20.1.2023

« Takaisin

Uudistuneen Rallicross SM -sarjan sarjasäännöt on nyt julkaistu ja sarjailmoittautuminen on avattu.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

Rallicrossin ja crosskartin näkyvyyteen voimaa yhdistetyssä paketissa

Rallicross SM -sarja kokee ensi kaudella isoja muutoksia. Osakilpailuviikonlopuista tulee kaksipäiväisiä ja sarjassa nähdään mukana kaikki viisi luokkaa crosskartin SM-sarjasta. Tämä palvelee sekä kilpailijoita, osakilpailujen järjestäjiä kuin lajien seuraajiakin. Tarkoitus on samalla ollut välttää kustannusten nousua ja sarjamaksujakin on hieman laskettu indeksikorotuspaineista huolimatta.

Sarjan promoottori Mika Heinonen sanoo, että viikonlopun konseptia on kuitenkin mietitty niistä lähtökohdista, joita eri luokkien kilpailijat ovat halunneet koskien kilpailujen aikataulutusta ja kestoa.

– Hienoa myös, että saimme sarjasäännöt valmiiksi ja ilmoittautumisen auki jo näin varhaisessa vaiheessa. Kilpailijoiden ja heidän sidosryhmien nyt helppoa lähteä suunnittelemaan tulevaa crossikesää.

– Odotamme Suomen mestaruuksista kilpailemaan paljon kuskeja, joten esimerkiksi varikkoalueiden suunnitteluun ja järjestelmällisyyteen tullaan kiinnittämään huomiota ja siksi sarjalle nimetään yksi yhteinen varikkopäällikkö. Hyvällä suunnittelulla varmistamme tiimien turvallisen liikkumisen varikolle omien aikataulujensa mukaisesti, toisaalta myös poistumisen kun kilpailut on omalta osalta ohi, Heinonen selvittää.

Yhtiö on myös investoinut sarjassa kiertävään rekkaan, josta löytyy sarjan toimihenkilöiden toimipisteet, ja se on tarkoitettu median ja kilpailijoiden palveluihin yhdessä osakilpailunjärjestäjien kanssa.

Paluu Ahvenistolle

Rallicrossin SM-sarjassa on ollut jo pitkään mukana Kouvolan, Joensuun ja Oulun radat. Nyt mukaan saadaan useamman vuoden tauon jälkeen myös kulttimaineeseen noussut Hämeenlinnan Ahvenisto ja kuljettajien iloksi yksi uusi rallicross-näyttämö, Nokia. Näin ollen SM-sarjassa kilpaillaan aivan kaupunkien ja hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä.

– Uskoisin tällä kattauksella kilpailijoiden ja yleisön viihtyvän vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan lajin parissa. Crossihan on parasta paikan päällä!

– Pidämme järjestäjien kanssa yhteispalaverin nyt lauantaina, joten siltäkin osin kilpailujen järjestäminen lähtee ajoissa käyntiin. Järjestäjien kanssa tehdään useamman vuoden sopimukset kilpailujen järjestämisestä, näin saamme kehitettyä asioita yhdessä kaikkien kannalta parempaan suuntaan, Heinonen kertoo.

Kilpailuviikonloppujen aikatauluista on tehty jo ensimmäisiä tarkempia suunnitelmia. Päiväkohtaiset aikataulut tarkentuvat kuitenkin vasta kilpailijamäärien selvittyä.

Supercar-luokan finaali huipentaa kisaviikonlopun sunnuntaina. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Huippujännittävistä Autokrossi-luokan lähdöistä päästään nauttimaan lauantaina ja sunnuntaina. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Rallicross SM näkyy televisiossa

Rallicross SM -sarjan 45 minuutin pituiset osakilpailukoosteet esitetään C More -palvelussa tulevalla kaudella.

Jokaisesta osakilpailusta myös toteutetaan kummaltakin kisapäivältä livestream-lähetys, jota pääsee seuraamaan tuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Kilpailut selostaa radalla ja livelähetyksissä kaikille tuttu rallicross-ääni Toni Lönnroos ja hänen rinnalleen tulee kommentaattoriksi eri kilpailuihin mielenkiintoisia rallicross-persoonia.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta. Tämän jälkeen karavaani matkaa Oulun, Kouvolan ja Nokian kautta Joensuun finaaliviikonloppuun, joka ajetaan syyskuussa.

Promoottori Mika Heinonen odottaa kauden alkamista suurella innolla.

– Kauden avaus Ahvenistolla on enää neljän kuukauden päässä. Hieno päästä aloittamaan kausi entisessä kotikaupungissani ja tuoda crossi sekä sen yleisö takaisin Ahveniston rinteille. Tervetuloa mukaan niin kilpailijat, järjestäjät kuin yleisökin Rallicross SM -sarjan vauhtiin kaudeksi 2023!

Huom! Vuosinumero tulee olla varattu ennen sarjaan ilmoittautumista ja se tulee ilmoittaa sarjailmoittautumisessa.
Huom! Kilpailijalisenssi ja tutkinto pitää olla kunnossa ennen ensimmäistä kilpailua.


Rallicross SM-sarjasäännöt 2023 tästä linkistä
Rallicross SM vuosinumerovaraus 2023 tästä linkistä
Crosskart SM vuosinumerovaraus 2023 tästä linkistä


Lisätietoja:

Mika Heinonen
Promoottori
045 77305 990
mika.heinonen@autourheilu.fi

Juho Ketonen
Lajipäällikkö
050 566 5577
juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy