Rallicrossin ja crosskartin näkyvyyteen enemmän voimaa yhdistetyssä paketissa

30.11.2022

« Takaisin

Autourheilun kansalliset suosikkilajit rallicross ja crosskart löytyvät molemmat jatkossa yhdeltä  verkkosivulta: rallicross.fi. Sivut toimivat molempien SM-sarjojen viestintäkanavana. Samalla lajit tulevat näkymään myös yhdistettynä rallicrossin somekanavissa, joten lajisisältöjä on niin yleisön, kilpailijoiden, tiimien kuin sidosryhmienkin saatavilla entistäkin enemmän.

Verkkosivuilta tulee löytymään muun muassa sarjaan 2023 ilmoittautuneiden kuljettajien profiilit kuvineen molemmista lajeista ja somekanavista tuttuun tapaan niin kisaraportit, lajifiilistä, kulissien takaisia nostoja kuin livetoimintaa.

2023 tuo erinomaisen kattauksen rallicross-viihdettä ja uutuuksia

Rallicrossin SM-sarjan 2023 osakilpailuja neuvoteltaessa jo aiemmin julkaistuille päivämäärille, on sarjan promoottorin tahtotila ollut uudistaa kilpailukalenteria tuomalla tapahtumaviikonloput lähemmäksi suurempia asutuskeskuksia.

Sarjan radat ovat varmasti kilpailijoille ja monille katsojille tuttuja. Mukana kalenterissa on kuitenkin kaksi kilpailua, jotka ovat ainakin osalle kilpailijoista uusia kokemuksia.

Paluu legendaariselle Hämeenlinnan Ahvenistolle mahdollistui rataa hallinnoivan yhtiön ja Hämeenlinnan kaupungin myötävaikutuksella. Rallicrossiin käytettävän radan osan kunnostamistyöt aloitettiin maansiirtotöillä marraskuun lopussa, ja työt jatkuvat keväällä lumien sulettua.Ahveniston rx-radan kunnostamisyöt käynnissä. Kuva: Tero Niemistö.


Nokian rata on puolestaan tarkastettu tänä vuonna ja sinne on tehty muutamia perusparannuksia sekä muutoksia. Rata-alue itsessään tarjoaa hyvät edellytykset osakilpailun järjestämiseksi kokenein voimin.

Iso kiitos kuuluukin Ahvenistolle, Kouvolan Seudun Autourheilijoille ja Lakeuden, Noormarkun ja Joensuun Urheiluautoilijoille, jotka halusivat ottaa haasteen vastaan entistä paremman ja yhtenäisemmän sarjan järjestämiselle.

Promoottori on myös solminut alustavasti sopimuksen kilpailuissa käytettävistä lähtöjärjestelmän ja ratatuomaripisteiden valoista, jotka helpottavat teknisesti kilpailujen läpivientiä.

Odotettavissa on huikea rallicross-kausi 2023, jossa näkemistä ja kokemista riittää jälleen aivan varmasti kaikille. Nähdään kisoissa, sillä tämähän on totutusti #parastapaikanpäällä!

Rallicross ja Crosskart SM -sarjan osakilpailut 2023:

1. Osakilpailu 13.-14.5.2023 Ahvenisto (AKK Sports)
2. Osakilpailu 10.-11.6.2023 Oulu (Lakeuden UA)
3. Osakilpailu 29-30.7.2023 Kouvola (Kouvolan Seudun AU)
4. Osakilpailu 19.-20.8.2023 Nokia (Noormarkun MK/UA)
5. Osakilpailu 9.-10.9.2023 Joensuu (Joensuun UA)


Lisätietoja:

Mika Heinonen
Promoottori
045 77305 990
mika.heinonen@autourheilu.fi

Juho Ketonen
Lajipäällikkö
050 566 5577
juho.ketonen@autourheilu.fi


Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Design Mainostoimisto Ajaton Oy