Rata-ajon ja rallicrossin V1600-luokan rengastoimittajat valittu

13.12.2023

« Takaisin

Rata-ajon ja rallicrossin V1600-luokan yksityyppirenkaiden tyyppi, valmistaja sekä toimittaja ovat valittu. Valinta tehtiin kilpailutuksen jälkeen, johon sisältyi testitilaisuus Ahveniston moottoriradalla. FRC:n V1600-luokkaan renkaat toimittaa Rengas Turku Oy ja Rallicross SM:n V1600-luokan renkaat toimittaa MRF Tyres Finland.


Rengastoimittajat rata-ajon Finnish Racing Championship -sarjan V1600-luokkaan sekä Rallicross SM -sarjan V1600-luokkaan ovat nyt valittu. Luokissa käytettävän yksityyppirenkaan merkki ja malli valittiin AKK-Sports Oy:n järjestämän kilpailutuksen tuloksena, johon sisältyi viime lokakuussa järjestetty testitilaisuus Ahveniston moottoriradalla. Valinta tehtiin jätettyjen tarjousten lisäksi testikuljettajilta kerätyn palautteen perusteella.  

FRC:n V1600-luokan rengasvalmistaja kausilla 2024-2025 on Nankang. Taiwanilaisvalmistajan renkaat ovat tuttu näky edellisvuosina suomalaisilta moottoriradoilta. Renkaat toimittaa Rengas Turku Oy.

- Tällä viikolla allekirjoitettu kilparenkaiden toimittajasopimus AKK Sports Oy:n ja Rengas Turku Oy:n välillä V1600-rataluokkaan on hyvä jatko aiemmalle yhteistyölle. Rengas Turku on toiminut rengastoimittajana vuodesta 2017 lähtien mm. BMW Xtreme -rataluokassa, kertoo luokassa itsekin kilpaillut Rengas Turku Oy:n toimitusjohtaja Marko Rantanen.

- Rengas Turku järjestää FRC-sarjaan V1600-luokkaan ilmoittautuneille kilpailijoille testipäivän Alastaron moottoriradalla. Testipäivässä myynnissä renkaita sekä tarjolla opastusta Nankang AR-1 -renkaan ominaisuuksiin. Testipäivän tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin, mutta sijoittuu toukokuuhun, kertoo Rengas Turun kilparengasvastaava Jari Havia. Havia odottaa innolla tulevaa testipäivää ja toivoo aktiivista osanottoa testipäivään.

Rallicross SM -sarjan V1600-luokassa puolestaan kilpaillaan kausina 2024-2025 MRF:n ZTR Trackday -renkailla. Suomessa Ralli SM -sarjan SM1-luokan mestaruuteen Emil Lindholmin kaudella 2021 siivittänyt intialaisvalmistaja ottaa nyt ensimmäisen harppauksen suomalaisille rallicross-areenoille.

- Julkistettu V1600-luokan rengassopimus on hieno avaus MRF:lle rallicross-puolelle. MRF Tyres on panostanut merkittävästi rallicross- ja crosskart-renkaiden kehittämiseen. Tämä on hyvin tehdyn työn tulos, ja kehitys jatkuu edelleen ja uusia rengastyyppejä on tulossa lisää. Motorsport-renkaiden lisäksi MRF Tyres Finland aloittaa vuoden 2024 aikana myös raskasajoneuvojen renkaiden maahantuonnin, kertoo MRF Tyres Finland Oy:n toimitusjohtaja Sami Kivioja.

Rengastoimittajasopimukset sisältävät neuvotteluoption kausista 2026-2027. Valittu rengastoimittaja sitoutuu myös tuottamaan rengaspalvelun sarjan osakilpailuissa.

- On hienoa saada V1600-luokan rengaskumppaneiksi pitkän linjan rengasalan ammattilaiset, joilla on laaja kokemus autourheilun eri osa-alueista. Kummallakin toimijalla on tarjota varikoille myös rengaspalvelut, jolla oli iso osa päätöksenteossa, kiittelee FRC-sarjan promoottori Mika Heinonen

Lisätietoja

AKK-Sports Oy:

  • Mika Heinonen, promoottori, 045 7730 5990

Lisätietoja Rengas Turku Oy

  • Marko Rantanen, toimitusjohtaja, 0400 537 181
  • Jari Havia, kilparengasvastaava, 040 707 5906

Lisätietoja MRF Tyres Finland Oy:

  • Sami Kivioja, toimitusjohtaja, 050 441 6210

Rengas Turku Oy toimittaa Nankangin renkaat FRC:n V1600-luokkaan. Kuvassa FRC:n promoottori Mika Heinonen (vas.), Rengas Turku Oy:n kilparengasvastaava Jari Havia sekä Rengas Turku Oy:n toimitusjohtaja Marko Rantanen. 

 

MRF Tyres Finland on Rallicross SM -sarjan V1600-luokan rengastoimittaja. Kuvassa Rallicross SM:n promoottori Mika Heinonen (vas.) ja MRF Tyres Finlandin toimitusjohtaja Sami Kivioja.

 

Rallicross SM -sarjassa V1600-luokan rengastuottaja on MRF. Kuva: Toni Ollikainen / AKK.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy