Rata-ajon lajiryhmän kuulumisia

27.3.2024

« Takaisin

Rata-ajon lajiryhmä piti vuoden toisen kokouksensa maaliskuun alkupuolella Teams etäyhteydellä. Kokoukseen osallistui lajiryhmän jäsenistä Heikki Hirsimäki, Juha Nisula, Janne Kohonen, Toni Ristolainen, Juha Karisto sekä lajipäällikkö Henri Karjalainen.

 

Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:


SFI-ajopuvut
Lajiryhmä keskusteli, voisiko Suomessa käyttää rata-autoiluissa SFI-luokiteltuja ajopukuja. Todettiin, että AKK on FIA:n alainen jäsenmaa, jolloin FIA:n sallimat ja luokitellut ajovarusteet ovat myös AKK:n ensisijaisena valintana. Lajiryhmä esitti aiheen kuitenkin tekniikan lajiryhmälle käsiteltäväksi.


Kauden 2024 tuomariston puheenjohtajat
Lajiryhmä järjesti tuomariston puheenjohtajien koulutuksen 13.3.2024, johon osallistui yhteensä 15 henkilöä. Lopulliset TPJ-valinnat ilmoitetaan erikseen.


Uusi sanktiotaulukko
Lajiryhmä on työstänyt edellisten kausien kilpailutapahtumien johtajien kanssa yhdessä uutta versiota kilpailun aikana annettavista sanktiomalleista. Nykyinen perinteinen mustavalkoinen lippu (varoitus) ja seuraavasta varoituksesta tuleva musta lippu -järjestelmän koetaan olevan liian epätarkka ja tietyissä tilanteissa toimivan liian pienellä skaalalla suurin seuraamuksin. Uusi sanktiojärjestelmä sallisi antaa useampia huomatuksia/varoituksia/sanktioita suuremmalla skaalalla ja mahdollisesti pienemmin tarkemmin yksilöidyin seurauksien riipuen tilanteesta. Sanktiotaulukkoa työstetään edelleen ja se vaatii vielä lisätarkastelua ennen sen mahdollista käyttöön ottoa. Yhtenä sanktiotaulukon mahdollisena osana on myös kilpasarjan sisällä kerättävät rangaistuspisteet, joita kertyy yksittäisistä sanktioista. 


FRC GT Open luokalle -luokkatyöryhmä
Lajiryhmä aikoo luoda uudistetulle FRC GT Open -luokalle luokkatyöryhmän, joka koostuu pääosin FRC GT Open -luokan sisällä olevien eri luokkien edustajista. Luokkatyöryhmän tarkoituksena on esitellä luokan asioita ja muutosesityksiä suoraan rata-ajon lajiryhmälle päätettäväksi.


Kokousaikataulu 2024
31.1.2024 Lajiryhmä 1
7.3.2024 Lajiryhmä 2
11.4.2024 Lajiryhmä 3
7.5.2024 Lajiryhmä 4 (sääntökokous)
6.8.2024 Lajiryhmä 5 (sääntökokous)
17.9.2024 Lajiryhmä 6
24.10.2024 Lajiryhmä 7

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajipäällikkö

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy