Rata-ajon SM-luokat yhteisellä kalenterilla kauteen 2024

2.11.2023

« Takaisin

Suomalaiset rata-ajon arvosarjat Finnish Racing Championship ja Rata SM yhdistyvät kaudeksi 2024. FRC:n nimellä ajettavan sarjan kalenteri sisältää viisi osakilpailua, ja luokkina jatkavat kuluneen kauden SM-arvoiset luokat.

Suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja Finnish Racing Championship (FRC) laajentuu tulevaksi kaudeksi, kun kuluneella kaudella TCR Finlandin, V1600- sekä Legends-luokat sisältänyt sarja yhdistyy Rata SM –sarjan kanssa. Tulevana kautena myös SM-arvoiset V8 Thunder ja BMW Xtreme Race –luokat ajavat osana yhtä sarjaa, FRC:tä. Mukana on myös kansallinen luokka The Gran Turismo sekä osassa kilpailuviikonlopuista Endurance Cup.

FRC-sarjan promoottori yhteistyössä AKK-Sportsin rata-ajon lajiryhmän kanssa on kehittänyt sarjan konseptia yhtenäistäen edellisenä kautena rinnakkain ajetut FRC ja Rata SM –sarjat. Viisi osakilpailua sisältävä kalenteri on suunniteltu niin kilpailijoiden kuin kilpailunjärjestäjien kannalta kustannustehokkaammaksi.

-Saimme tehdä moottoripyörien kanssa yhteistyötä kuluneena kautena, ja kiitän moottoripyörien sidosryhmiä siitä. Kauden aikana ajetut kolme yhdessä järjestettyä osakilpailua olivat osoitus yhteistyön toimivuudesta. Rata-ajon puitteissa meidän pitää kuitenkin keskittyä palvelemaan ensisijaisesti koko omaa harrastajakenttäämme. Ratkaisu on tehty yhteisymmärryksessä, ja pidämme ovet avoinna yhteistyölle tulevaisuudessa. Nyt meillä on vahvaa dataa ja kokemusta siitä, mitä yhteiskilpailu vaatii, kertoo FRC-sarjan promoottori Mika Heinonen.

Tulevalla kaudella käytössä on uusittu formaatti, jossa SM-arvon omaavat luokat harjoittelevat perjantaina ja ajavat kilpailulähdöt lauantaina. Kansalliset luokat sekä Endurance Cup kilpailevat pääsääntöisesti sunnuntaina. Endurance Cup ajetaan osassa FRC:n kilpailuviikonloppuja. Kyseiset kilpailuviikonloput tiedotetaan myöhemmin.

Finnish Racing Championship –kausi alkaa Kemoralta toukokuun lopulla. Kesäkuussa kilpaillaan perinteikkäällä Ahveniston radalla, jossa lyötiin yleisöennätyksiä kuluneen kauden finaalikilpailussa, Copart FRC Ahvenistossa. Heinäkuussa vuorossa on Botniaringin osakilpailu ennen elokuun ulkomaanmatkaa suosittuun Estonian Grand Prixiin. Kausi huipentuu Alastaron pitkällä radalla syyskuun puolessa välissä.

Finnish Racing Championship kalenteri 2024:

1.25.-26.5.2024FRC Kemora, Veteli
2.8.-9.6.2024FRC Ahvenisto, Hämeenlinna
3.6.-7.7.2024   FRC Botniaring, Jurva
4.9.-10.8.2024Estonian Grand Prix, Pärnu, Viro
5.14.-15.9.2024FRC Alastaro, Virttaa


Finnish Racing Championshipin luokat vuonna 2024:

  • V1600 SM
  • Legends SM
  • V8 Thunder SM
  • BMW Xtreme Race SM
  • TCR Finland
  • The Gran Turismo
  • Legends harraste

Yhteystiedot

Mika Heinonen

Arvosarjayksikön päällikkö

045 77305 990

mika.heinonen@autourheilu.fi

Henri Karjalainen

Lajivastaava

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy