Sata kuljettajaa taistelee Toijalassa jääradan SM-kisoissa

3.2.2022

« Takaisin

Suomalaisista suomalaisin autourheilun laji on hyvässä nosteessa. Komea osanottajien kaarti ilmoittautui viikonvaihteessa Toijalan satamassa ajettavaan autojen SM Jäärata Akaa-tapahtumaan.

Sekä 5.2. että 6.2. ajetaan omat osakilpailut. Mukaan ilmoittautui molempina päivinä noin sata kilpailijaa. Akaan osakilpailut ratkaisevat myös mitalien kohtalon. Sunnuntaina illansuussa 6.2. tiedetään, ketkä saavat eri väriset mitalit.

Mukana ovat kaikki viime vuoden mestarit. Nelivetoisissa Jere Kalliokoski on vaihtanut ajokkinsa tuoreempaan, Mitsubishin tilalla on Skoda. Mielenkiintoisena kirittäjänä on rallipolkujen ja rallicrossin konkari Jani Paasonen. Kaksivetoisten Super Salooneissa ovat mukana niin vakioliukuesteillä voittanut Mika Liimatainen Porschellaan kuin erikoisliukuesteet voittanut Tero Tukiainen Toyotalla. Näissä luokissa ajaa myös mitalin kiilto silmissään aina kaasutteleva Noormarkun Joni-Pekka Rajala, viime vuoden ”Vuoden autourheilija”-tittelillä palkittu mitalirohmu. Myös V 1600-luokka keräsi hyvän osanoton. Kärkinimenä on viime vuoden mestari Toni Lähteenmäki, joka käy puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan nyt kotiradallaan. Tässä luokassa on järjestävällä seuralla komea edustus, mukana myös kauniimpaa sukupuolta! Perinteisten autoluokkien lisäksi Toijalan sataman eteen tehdyllä radalla kaasuttelevat myös Crosskart Xtrem- ja Legends-luokkien kalustot, jotka eivät kuitenkaan taistele SM-pisteistä.

Kilpailun järjestäjänä on Akaan Moottorimiehet, joilla on viime viikonvaihteen lumimyräkän jälkeen riittänyt ”talkoota” radan ja muutenkin alueen puhdistamisessa lumesta. Jää oli jo hyvissä ajoin tarpeeksi vahvaa, vielä viime viikolla odotettiin lisää lunta radan penkkojen muodostumista varten. Eipä odotella enää!

Tapahtumat sekä 5.2. että 6.2. käynnistyvät kello 11. Jo sitä ennen näkee kalustoa lämmittelyradalla. Yleisö on paikalle tervetullut, toki koronaohjeita pyydetään noudattamaan. Lisää kilpailun järjestämisestä voi kertoa kilpailun käytännön asioista huolehtiva kilpailunjohtaja Hannu Mikkola, joka lumitöiden ohessa voi vastata puhelimeen 0400 733 914.

Toijalan satama-alueen osoite on Kangassaarentie, Toijala. Sisätiloissa viihtyvä voi seurata tapahtumia myöskin striimin avulla. Siinä äänessä ovat rallin MM-kisojakin kommentoiva Henkka Haapamäki ja paikallinen moottoriturpa Ville Mikkola. Kilpailun tulospalvelua hoitaa Timo Pohja, joten tulokset löytyvät jokkis.net-palvelusta.

Teksti: Kare Asp

Design Mainostoimisto Ajaton Oy