Seuratuen haku on nyt auki – hae avustusta lasten ja nuorten seuratoimintaan

10.11.2023

« Takaisin

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä Seuratoiminnan kehittämistuki on vuosien varrella vauhdittanut usean autourheiluseuran toimintaa. Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Tukea saaneiden autourheiluseurojen hankkeet ovat liittyneet viime vuosina digitaalisen autourheilutoiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen. Mutta tukea voi hakea minkä vaan lajin toimintaan, johon seuralla on idea lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan järjestämiseksi.

Minkälaiseen toimintaan tukea voisi hakea?

Hanketukea voi hakea olemassa olevan toiminnan laajentamiseen tai uuden toiminnan käynnistämiseen. Luekaa tarkkaan hankkeen tavoitteet ja valitkaa niistä ne, jotka sopivat oman seuran suunnitelmiin. Suunniteltava toiminta on kuvattava hankehakemuksessa huolelliseesti ja riittävän laajasti. Suunnitelmassa on tärkeä kuvata myös se, miten hankkeella kehitettävä toiminta vakiintuu seuran toimintaan ja siis jatkuu myös hanketuen jälkeen. 

Tuettava toiminta voi rakentua vaikkapa siten, että ensin seura järjestää lapsille ja nuorille suunnattuja tutustumisiltoja/lajiesittelyitä. Näiden jatkoksi pohditaan ja kuvataan ne toimet, joilla lajista innostuneet lapset ja nuoret pääsevät mukaan esimerkiksi seuran kerhotoimntaan, ajoiltoihin tai vastaavaan toimintaan, jossa toiminta on ohjattua. Ohjaajien kouluttaminen ja uusien harrastajien kouluttaminen, osana hanketta, voi olla yksi hyvä idea.

Budjetti tehtävä huolella

Hankkeen budjettia suunniteltaessa on muistettava, että avustus voi kattaa enintään 75 prosenttia avustettavan toiminnan tai hankkeen kokonaiskustannuksista. Muun rahoituksen (seuran oma panos) tulee olla vähintään 25 %. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat myös kohtuulliset välinekustannukset osana hanketta, ja ne saavat olla enintään 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Miten avustusta haetaan?

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisportin tukihakupalvelusta. https://tukihaku.suomisport.fi/ 
Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Sähköinen haku on nyt auki ja päättyy 30.11.2023 klo 16.15. Ethän jätä hakemuksen jättämistä viimeiseen päivään! Hakijan tulee huomioida, ettei hakemusta pysty lähettämään määräajan umpeutumisen jälkeen. Vastuu hakemuksen saapumisesta määräaikaan mennessä on hakijalla eli seuralla.

Hakemuksen lähettäminen edellyttää seuralta ajan tasaista yhdistysrekisteriotetta ja vahvaa sähköistä tunnistusta. Hakija täyttää Suomisportissa olevan hakulomakkeen, liittää siihen pyydetyn yhdistysrekisteriotteen ja ennen valmiin hakemuksen lähettämistä tunnistautuu sähköisesti. Tunnistautumisen voi tehdä vain seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautuminen tapahtuu Nets-tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Päätökset avustuksista saadaan kevään aikana. OKM ilmoittaa päätöksestä hakijoille kirjallisesti.

Lue lisää seuratukihausta opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Yhteystiedot

Riikka Lahti

seurapalvelupäällikkö

050 443 2969

riikka.lahti@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy