Simo Puhakka jatkaa hyviä esityksiä kansainvälisillä karting-radoilla

10.3.2015

« Takaisin

Suomessa karting-radat ovat vasta paljastuneet lumien alta, mutta maailmalla kausi on jo vahvasti käynnissä. Simo Puhakan kausi alkoi Italiassa ajettavan Winter Cupin nelossijalla, ja viime viikonloppuna käynnistyneen WSK Super Master -sarjan ensimmäisessä osakilpailussa hänet nähtiin jo podiumilla.

Suomen ainoa karting-ammattilainen Simo Puhakka vaihtoi tälle kaudelle tiimiä, ja hänet nähdään kilpailemassa CRG Racing Teamin väreissä KZ-luokassa. Kauden 2015 kilpailukalenterista löytyy EM- ja MM-sarjojen lisäksi myös keväällä Italiassa ajettava neljän osakilpailun mittainen WSK Master -sarja.

WSK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Adriassa. Perjantaina ajetuissa harjoituksissa Puhakka kertoi testanneensa auton säätöjä ja sijoitukset olivat tasaisesti kymmenen sakissa. Aika-ajojen kokonaistuloksissa Puhakan nimi löytyy sijalta 20.

- Nopeimmalla kierroksella jäin jumiin edessä ajavien hiljentäessä vauhtia. Aika-ajoissa oli niin tasaista, että jos olisin saanut kymmenyksen paremman ajan, olisin noussut tuloslistalla viisi pykälää ylemmäksi. Tämä olisi taas helpottanut ajoa alkuerissä, kertoo 26-vuotias Sastamalasta kotoisin oleva Puhakka.

Alkuerissä Puhakan sijoitukset olivat kymmenes, kahdeksas ja seitsemäs. Sunnuntain pre-finaaliin Puhakka starttasi lähtöruudusta 6 ja samalla sijoituksella hän saapui myös ruutulipulle. Kun molempien pre-finaalien tulokset yhdistettiin, starttasi Puhakka finaaliin lähtöruudusta 12. Ajo kulki, ja viime vuoden KZ2-luokan Suomen mestari napsi edellään ajavia yksi toisensa jälkeen kiinni.

- Finaalin lähtö meni hyvin ja sain hyvän ajorytmin päälle. Kaikki toimi hyvin ja lopputuloksissa olin sitten kolmas. Kakkoseksi olisin pystynyt vielä nousemaan, mutta kisa loppui pari kierrosta liian aikasin, kertoili Puhakka finaalilähdön jälkeen.

Podium-sijoitus uudessa tiimissä on erittäin hyvä saavutus, mutta ammattilaista ei tyydytä kuin se paras:
- Seuraavassa kisassa tavoitteena on nousta vielä korkeammalle palkintokorokkeelle. Onhan ykkönen aina ykkönen!

WSK Super Master -sarjan yhteispisteissä Simo Puhakka on ensimmäisen osakilpailun jälkeen viidentenä.

Muut WSK-sarjan avausosakilpailussa finaaleihin yltäneet suomalaiskuljettajat ovat KZ-luokassa Tuomas Tujula (21.), KF-luokassa Tuomas Haapalainen (17.) ja Patrik Pasma (28.) sekä KFJ-luokassa Konsta Lappalainen (24.).

WSK Masters -sarjan avausosakilpailun tulokset sekä luokittaiset sarjapistetilanteet löydät täältä.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy