SM-viikko 2017 ja Drifting SM

4.7.2017

« Takaisin

Mahtipontinen SM-viikko tuo Driftingin keskelle Tamperetta. Urheilun monilajitapahtuman SM-viikon aikana 3000 urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 30 lajin SM-mitaleista. Mallia kotimaiselle SM-viikolle on haettu Ruotsista, jossa “SM-veckan” on ollut menestys jo usean vuoden ajan. Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Tapahtuma keräsi kiitosta niin lajiliitoilta kuin kilpailijoiltakin. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisituhatta katsojaa ja Ylen kotikatsomoihin välittämät kilpaurheilun jännitysnäytelmät keräsivät hyvät katsojaluvut. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko-palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Tampereella kesällä järjestettävä SM-viikko on siis järjestyksessään toinen, ja ensimmäinen kesätapahtuma. 6.-9. heinäkuuta järjestettävällä SM-viikolla on mukana 30 lajia. SM-viikon päätapahtumapaikka on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, muita kisapaikkoja ovat muun muassa Ratinanniemi, Kaukajärvi ja Kaupin urheilupuisto. 

SM-viikolla on näyttävästi mukana myös yksi näyttävimmistä autourheilulajeista, kun Drifting SM –sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tapahtuman yhteydessä. Osakilpailua pääsee seuraamaan perjantaina 7.7. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ulkoalueilla. Mukana ovat tietysti kaikki parhaimmat kuljettajat ja hienoimmat drifting-autot, älä missaa tätä upeaa showta!

Liput tapahtumaan kannattaa hankkia ennakkoon, jolloin säästät viisi euroa. Aikuisten ennakkolipun hinta on 12,5 euroa, kun se paikan päältä ostettuna maksaa 17,5 euroa. Lasten lippu maksaa 6,5 euroa ja perhelippu 30 euroa ennakkoon sekä paikan päällä 40 euroa. Ennakkoliput TÄSTÄ LINKISTÄ.

Haluaisimme ystävällisesti muistuttaa, että Tampereen osakilpailun poikkeuksellisista järjestelyistä johtuen eri liittojen toimitsijakortit ja vapaakortit eivät valitettavasti oikeuta vapaaseen pääsyyn tapahtumaan.

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee TV2-kanavalla torstaista sunnuntaihin 6.-9.7. Yhteensä Yle välittää kisatunnelmia ja mitalitaisteluita TV2-kanavalla ja Areenassa peräti 22 tuntia.

Alustava aikataulu Drifting SM-viikko Tampere Drift Battle 2017

15:45 Lajittelut

17:30 VIP-kyyditykset

18:00 Ohjaajakokous

18:30 Top 16

19:45 Kuljettajaesittely

20:15 Top 8 

21:00 Palkintojen jako

Drifting SM:n suora lähetys alkaa Yle TV2:lla perjantaina 7.7. klo 20.15.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Ylen, Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy