SM-viikko alkaa 30.6. – lajiesittelyssä pienoisautoilu

22.6.2022

« Takaisin

Huippusuosittuun, kymmeniä urheilulajia yhteenkokoavaan SM-viikkoon ja sen alkuun on enää muutamia päiviä. Tapahtuma järjestetään Salossa 30.6.-3.7. Autourheilun osalta Salossa nähdään digitaalista rata-ajoa sekä pienoisautoilua.

Tällä kertaa lajiesittelyssä on pienoisautoilu: Yksi laji – monta vaihtoehtoa. 

Pienoisautoilussa ajetaan nopeuskilpailuja suljetulla radalla autoilla, jotka ovat niin pieniä, että kuljettaja ohjaa autoa kauko-ohjauksella. Kaikki ovat määrätyssä suhteessa pienennöksiä oikeista tai ”kuvitelluista” autoista. Pienoisautoilu jaetaan kahteen alalajiin: ura-autoihin ja radio-ohjattaviin eli RC (Radio Controlled)-autoihin. SM-viikolla keskitytään RC-autoihin ja nimenomaisesti M8- ja M8e-luokkiin, joista jälkimmäinen ajetaan sähköllä.

RC-autoradat jakaantuvat tyypiltään sisäratoihin ja ulkoratoihin. Sisäratojen pinta on kokolattiamattoa (mattorata) ja ulkoratojen joko asfalttia (asfalttirata-autot) tai maa-ainesta (maastoautot). Ratapaikka muodostuu itse radasta, ajajakorokkeesta, varikosta ja oheistiloista, kuten katsomo, sosiaalitilat, pysäköintipaikat jne. Suomen maine kansainvälistenkilpailujen järjestäjänä on huippuluokkaa. Myös menestys itse kisoissa kansainvälisellä tasolla on ollut erinomaista.

Lajin luonne tuo säännöllisesti uusia luokkia tarjolle ja harrastustoiminta on, ja tulee olemaan pienoisautoilun tärkein elementti. Harrastuksen voi aloittaa jo hyvin nuorella iällä, joten pienoisautoilu on erinomainen tapa ottaa perheen pienimmätkin mukaan lajin pariin!

Pienoisautoilu SM-viikolla

Radio-ohjattavien 1:8-kokoluokan crossiautojen sekä polttomoottori- että sähköluokan suomenmestaruuspisteistä ajetaan perjantaina 1.7. Kavilannummen pienoisautoradalla. 

Kilpailupäivän alustava aikataulu:
9.00 Vapaa harjoittelu
10.15 Pakollinen harjoittelu
11.15 Alkuerät
15.10 Nousu finaalit
19.45 Sähköautojen finaali
20.12 Polttomoottoriautojen finaali

Kilpailutapahtumaan on vapaa pääsy!

Katso lisää: sm-viikko.fi/salo
Lajiesittelu SM-viikon sivuilla: sm-viikko.fi/salo/lajit/pienoisautoilu

Kuva: Aki Ruotsalainen

Design Mainostoimisto Ajaton Oy