SM-viikko järjestetään tällä viikolla! Lajiesittelyssä digitaalinen rata-ajo

27.6.2022

« Takaisin

SM-viikko on täällä. Salossa 30.6.-3.7. järjestettävä suurtapahtuma tuo yhteen peräti 28 eri urheilulajia. Autourheilun osalta Salossa nähdään digitaalista rata-ajoa sekä pienoisautoilua.

Tällä kertaa lajiesittelyssä on pienoisautoilu: eSports-lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

Digitaalinen autourheilu on yksi autourheilun virallisista lajeista. Se on erittäin monipuolista ja edullista sekä yksi luontoystävällisimmistä moottoriurheilun muodoista, joka nimensä mukaisesti tapahtuu digitaalisesti, verkon välityksellä virtuaaliympäristössä, joten mukaan pääsee kotoa käsin. Laji mahdollistaa kaikkea, aina harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen ja virkistävään hauskanpitoon. 

Laji tarjoaa harrastajille kattavan ja monipuolisen valikoiman niin laitteistojen (joko pelikonsolit tai tietokone) kuin lajienkin osalta. Autourheilun eri luokkia löytyy digitaalisesti esim. rallista, rallicrossista ja rata-autoilusta. 

Kilpailla voi ns. tavallisella peliohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin-yhdistelmän käyttö, mahdollisimman todellisen ajokokemuksen aikaansaamiseksi. Halvimmillaan ratti-poljin-yhdistelmän saa muutamalla sadalla eurolla, mutta halutessaan lähes täysin realistisen ajotuntumaan, laitteet voivat maksaa tuhansia euroja. Ammattimaisimmalla tasolla digitaalisessa autourheilussa kilpaillaan internet-pohjaisella iRacing-simulaattorilla, joka edustaa uusinta simulaattoriteknologiaa.

AKK:n alaisuudessa on tällä hetkellä kaksi FiSRA:n kanssa yhteistyössä järjestettävää SM-sarjaa. Joensuussa 2020 ajettu digitaalisen rallicrossin SM-finaali (Digital Rallicross SM) oli kaikkien aikojen ensimmäinen eSport-kisatapahtuma SM-viikolla. Kesällä 2022 Salossa ajetaan digitaalisen rata-ajon Suomen mestaruuksista (Digital Racing SM). 

Digitaalinen rata-ajo SM-viikolla

Digital Racing eSM -finaali ajetaan lauantaina 2.7 klo 16.00 alkaen Salohallissa. Finaali ajetaan kutsukilpailuna, ja sinne kutsutaan edellisen vuoden Suomen mestari Tuomas Tähtelä sekä keväällä ajetun karsintasarjan perusteella 19 muuta kuljettajaa. Finaali nähdään suorana lähetyksenä myös Ylen kanavilla.

Lisätietoa ja osallistujalista: https://simracing.fi/kaudet/128

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Katso lisää: sm-viikko.fi/salo
Lajiesittelu SM-viikon sivuilla: sm-viikko.fi/salo/lajit/digitaalinenrata-ajo

Kuva: Aaro Nygård

Design Mainostoimisto Ajaton Oy