SUEK noudattaa viranomaisohjeita dopingvalvonnassa

20.3.2020

« Takaisin

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ottaa huomioon koronaviruksen luomat poikkeukselliset olosuhteet ja suhtautuu tilanteeseen asian vaatimalla vakavuudella. Antidopingkoulutuksia toteutetaan etäyhteydellä ja verkkokoulutusta suositellaan. Kilpailutoiminnan keskeydyttyä suuria testitapahtumia ei ole. Kilpailun ulkopuolisia testejä voidaan toteuttaa viranomaisten ohjeistuksia noudattaen.

- Olemme tietoisia COVID-19-viruksen vaikutuksista yhteiskuntaan, urheiluun ja laajempaan urheiluyhteisöön sekä täällä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Vaikka testimäärä hetkellisesti vähenisi, on hyvä muistaa, että dopingvalvonta on kestävyyslaji. Testaus on vain yksi osa valvontaa. Käytössä on myös muita keinoja, kuten tutkinnalliset menetelmät sekä vuosia kestävä huippu-urheilijoiden yksilöllinen pitkäaikaisseuranta, SUEKin testauspäällikkö Katja Huotarisanoo.

Testaustoimintaan on tehty tiettyjä muutoksia testaukseen osallistuvien terveyden turvaamiseksi. Dopingtestihenkilöstö käyttää suojavarusteita ja pitää tarvittavan suojaetäisyyden urheilijaan.

Muilta osin valvonnassa noudatetaan normaaleja käytäntöjä ja testauspooliurheilijoiden tulee toimittaa normaalisti olinpaikkatietonsa ADAMS -järjestelmään.

- Urheilijat voivat olla normaalisti yhteydessä SUEKiin, mikäli heillä on mitä tahansa kysyttävää dopingvalvonnasta. Kaikkien, niin urheilijoiden kuin testihenkilöstön terveys on tärkeintä, Huotari jatkaa.

SUEK seuraa tilannetta ja päivittää tarvittaessa toimintaansa viranomaisten ja Maailman antidopingtoimisto WADAn ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477

Design Mainostoimisto Ajaton Oy