Juhani Pakari FIA:n hallitukseen - Suomalainen autourheilu saa tunnustusta

8.12.2017

« Takaisin

Suomalainen autourheilu osoitti voimansa, kun 2017 epävirallisessa pistetaulukossa maamme keräsi eniten pisteitä Formula 1:n ja rallin MM-sarjoissa. Maanantaina kaikki suomalaiset F1-maailmanmestarit valittiin autourheilun kansainväliseen Hall of Fameen. Urheilumenestyksen lisäksi autourheilumme sai arvovaltaisen tunnustuksen, kun kansainvälisen autoliiton, FIA:n yleiskokous valitsi perjantaina Pariisissa AKK-Motorsport ry:n puheenjohtajan liiton autourheilutoiminnan hallitukseen, World Motor Sport Counciliin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi vaalin kolmanneksi korkeimmalla äänimäärällä.

Autourheilumme on viime aikoina noussut myös kabineteissa siihen asemaan, jota sen harrastamisen taso, urheilumenestys, Neste Rallin suosio ja lajin tulevaisuuden odotukset edellyttävät. Valinnan myötä Pakari nousee niiden harvalukuisten suomalaisten urheilujohtajien joukkoon, jotka ovat olleet samanaikaisesti oman liittonsa puheenjohtajia, kansallisen olympiakomitean hallituksen jäseniä ja merkittävän kansainvälisen liiton hallituksen jäseniä. AKK-Motorsportin nykyinen kunniapuheenjohtaja, Kari O. Sohlberg istui FIA:n hallituksessa vuoteen 2005 asti.

"Tämä on erittäin merkittävää suomalaiselle autourheilulle, joka on ollut yksi 100-vuotiaan kansakuntamme tunnetuimmista ilmiöistä. Autourheilu on osa suomalaisuutta ja on tärkeää, että se osa on saanut merkittävän aseman myös maailman silmissä valinnan myötä. Autourheilun on entistä enemmän otettava huomioon yhteiskunnan muutokset ja vaatimukset sekä pystyttävä uudistumaan ajan hengen ja tavoitteiden mukaisesti. Arvostettu asemamme ei ole automaatio ja siksi sen eteen on tehtävä vahvasti työtä myös kansainvälisellä tasolla", toteaa Juhani Pakari tuoreeltaan Pariisista.

"Kari O. Sohlbergin jälkeen meillä ei ole ollut edustusta FIA:n korkeimmalla tasolla ja nyt Suomen autourheilun painoarvo on kansainvälisestikin tunnustettu. Lisäksi uudet ja uudistetut edustuspaikat meille tärkeissä FIA:n komissioissa tukevat tätä työtä ja pitävät kansallisen autourheilumme hyvin tietoisena kehityksestä", Pakari summaa.

”Onnittelut Juhanille merkittävästä valinnasta. Suomalaiselle moottoriurheilulle on kaiken kaikkiaan tärkeää saada edustusta kansainvälisiin kattojärjestöihin. On hieno asia urheiluelämällemme, että suomalaisia valitaan näin merkittäviin kansainvälisiin tehtäviin”, kommentoi positiivisia autourheilu-uutisia Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.


Lisätiedot:

AKK-Motorsport ry / puheenjohtaja Juhani Pakari, juhani.pakari@autourheilu.fi, 045 679 7979

Design Mainostoimisto Ajaton Oy