Suomalaiskuskeille menestystä pienoisautoilun MM-kisoista

24.5.2023

« Takaisin

Jyri-Ville Pouttu saavutti uransa ensimmäisen MM-mitalin Laihialla ajetuissa pienoisautoilun siipiluokkien G7-maailmanmestaruuskilpailuissa. Juha Yli-Sipola täydensi suomalaismenestystä OMO-luokan pronssilla.

Laihialla kilpailtiin viime viikolla pienoisautoilun siipiluokkien maailmanmestaruuksista. MM-kilpailuihin osallistui kilpailijoita 8 eri maasta, kauimmaiset aina Brasiliasta saakka.

Siipiluokkien ”kuninkuusluokassa” G7:ssa Suomeen saatiin MM-mitali, kun Laihian Urheiluautoilijoita edustava Jyri-Ville Pouttu ajoi MM-pronssille. Pronssi oli Poutun pitkän ja menestyksekkään uran ensimmäinen MM-mitali, joten tuuletukset olivat sen mukaiset kisan ratkettua.

- Olen äärimmäinen tyytyväinen ja onnellinen. MM-mitali puuttui saavutuksistani, nyt se tuntui erityisen hienolta, kun kilpailut olivat Laihialla ja perhe oli kannustamassa, iloitsi tuore pronssimitalisti.

- Sain sunnuntain kilpailuun itselleni ja ajotyyliini sopivan auton, jota oli helppo ajaa. Tein paljon testiä renkaiden ja moottoreiden kanssa, ja luotin koko ajan omaan vahvuuteeni ajaa puhtaasti sekä pitää focus 110% tekemisessä. Auton kanssa ei ollut finaalissa kertaakaan mitään ongelmia, sen takasivat oikeat valinnat ja toiminta varikolla, kertoi Pouttu.

Kovatasoisessa MM-finaalissa Poutun edelle ajoivat kisan voittaja, saksalainen Rebecca Fröbel uudella rataennätyksellä ja toiseksi sijoittunut Tsekin Petr Krcil.

- Vauhdin osalta en pystynyt haastamaan kilpailun voittanutta Rebecca Fröbeliä, hän ajoi rataennätyksen ja ansaitsi voittonsa.

Poutun lisäksi menestystä saatiin myös OMO-luokassa, jossa yksi maamme menestyksekkäimmistä pienoisautoilijoista, Iisalmen Juha Yli-Sipola sai täydennystä palkintokaappiinsa pronssimitalin verran.


G7 MM, Laihia
Tulokset tästä linkistä.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy