Suomeen kolme PM-kultaa pienoisautoilussa

18.1.2015

« Takaisin

Kotimaassa järjestettävien kansainvälisten autourheilutapahtumien vuosi alkoi tänä viikonloppuna Laihialla järjestettävillä pienoisautoilun ura-autoluokan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuilla. Mukana kilpailussa oli kotimaisten kärkikuljettajien lisäksi myös kilpailijoita Ruotsista. Suomalaiskuskit osoittivat kisassa paremmuutensa vieden kaikki jaossa olleet mestaruudet.

Ura-autojen kuninkuusluokan eli G7-luokan voittoon ajoi kotiradallaan kilpaillut Jyri-Ville Pouttu (kuvassa vasemmalla). Mestaruuden varmistuttua laihialainen oli silminnähden onnellinen:
- Kova ja sinnikäs työ palkittiin viimein. Olen jo pitkään halunnut voittaa Juhan (Yli-Sipola) kansainvälisessä kisassa, ja nyt se onnistui! Tasainen ja varma ajo vei tänään mestaruuteen saakka.

Vaikka Vuoden Pienoisautoilijaksi valittu Juha Yli-Sipola (kuvassa oikealla) jäi kalustomurheiden vuoksi G7-luokassa juuri mitalisijojen ulkopuolelle, ei hänen tarvinnut jäädä kokonaan tyhjin käsin. Iisalmen Urheiluautoilijoita edustava Yli-Sipola vei nimiinsä muut, eli G27- ja OMO-luokkien, mestaruudet.

Ura-autojen G7-luokan EM-kilpailut järjestetään tänä vuonna maaliskuussa Laihialla. Alkuvuoden menestyksen perusteella suomalaiskuljettajat voi lähteä kotikisaan luottavaisin mielin:
- PM-kisa osoitti, kuinka pienestä kaikki on kiinni myös tässä lajissa. Tulemme varmasti saamaan kovan vastuksen Tsekeistä, Saksasta ja Ruotsista. Mutta kun kaikki osuu kohdalleen, ja ajo kulkee, kaikki on mahdollista.

AKK onnittelee!

Tuloksia
Ura-autojen PM 16.-18.1.2015 Laihia

G27
1) Juha Yli-Sipola, IisUA 896
2) Liden Billy, SWE 843
3) Hannu Laitinen, KouPAK 834

OMO
1) Juha Yli-Sipola, IisUA 947
2) Miro Lappalainen, IisUA 904
3) Hannu Laitinen, KouPAK 902
4) Jyri-Ville Pouttu, LaihUA 898

G7
1) Jyri-Ville Pouttu, LaihUA 1212
2) Jari Porttinen; PKSRCA 1185
3) Arttu Korolainen, SRC 1163
4) Juha Yli-Sipola, IisUA 1116
5) Pekka Sippola, KouPAK 945
6) Hannu Laitinen, KouPAK 439

Design Mainostoimisto Ajaton Oy