Teemu Suninen mukaan Toyota Motorsport GmbH:n WRC-tiimiin

1.4.2015

« Takaisin

Toyotan eurooppalainen kilpa-autoyksikkö Toyota Motorsport GmbH (TMG) tekee paluun rallin MM-sarjaan vuonna 2017. TMG ilmoitti tänään, että sen WRC-tiimin juniorien kuljettajaohjelmaan on kiinnitetty 21-vuotias Teemu Suninen.

TMG:n juniorien kuljettajaohjelma tähtää siihen, että tiimin täysiverisen Yaris WRC -ralliauton kehitystyön aikana tiimissä kehittyy myös kuljettajia, jotka pystyvät vuonna 2017 koittavan Toyotan rallin MM-sarjapaluun yhteydessä hyödyntämään maksimaalisesti kilpa-auton ominaisuuksia. Teemu Suoninen on tiimin kuljettajaohjelman toinen jäsen. TMG tiedotti jo tammikuussa, että toinen kuljettaja on ranskalainen Eric Camilli.

Teemu on jo kartuttanut mainetta lupaavana kuljettajalahjakkuutena vuonna 2013 tapahtuneen rallidebyyttinsä jälkeen. 21-vuotias ajoi ensimmäisen WRC-osakilpailunsa viime vuonna Jyväskylässä ja voitti perinteikkään Neste Oil Rallyn WRC 3 -luokan. Eric puolestaan on 27-vuotiaaksi verraten iäkäs ralliuran aloittaja, mutta on jo herättänyt positiivista huomiota erilaisissa merkkisarjoissa. Hän sijoittui hopealle viime vuoden Ranskan MM-rallin Junior-luokassa.

WRC 2 ja WRC 3 -luokissa kilpailemisen lisäksi Eric ja Teemu testaavat Yaris WRC -autoa saavuttaakseen tärkeää kokemusta WRC-luokan ajokista. Yhdessä merkittävästi kokeneempien Stéphane Sarrazinin ja Sebastian Lindholmin kanssa Yaris WRC viedään äärirajoille erilaisilla ajoalustoilla ympäri Eurooppaa.

Kuljettajaohjelma tähtää myös tiimiläisten fyysisen kunnon, kommunikaatiokykyjen, mediataitojen ja tiimityöskentelyn kehittämiseen.
TMG:n johtaja Yoshiaki Kinoshita kertoo: "Olemme ilahtuneita siitä, että Eric ja Teemu ovat mukana junioriohjelmassamme tänä vuonna. Olemme työskennelleet molempien kuljettajien kanssa vuoden alusta saakka ja olemme erittäin vakuuttuneita. Molemmilla on hurjasti potentiaalia ralliin: he ovat todella nopeita, mutta myös älykkäitä ja suunnitelmallisia. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka ovat edellytyksiä menestykselle tässä lajissa. Testasimme useita nuoria kuljettajia viime vuoden lopulla, ja Eric ja Teemu erottuivat joukosta poikkeuksellisen lahjakkaina. Odotamme kasvavamme tiiminä yhdessä heidän kanssaan".

Teemu Suninen toteaa: "Olen hyvin ylpeä liittyessäni mukaan TMG:n juniorikuljettajien kehitysohjelmaan. Toyotalla on kova maine ja historia rallissa: on suuri kunnia tulla valituksi osaksi TMG:n paluuta rallimaailmaan. En malta odottaa työn aloittamista - tulen antamaan kaikkeni osoittaakseni olevani luottamuksen arvoinen. Tavoitteenani on oppia mahdollisimman paljon, sillä olen vielä urani alussa. Haluan kasvaa tiimin mukana ja odotan innolla yhteistyötä Stéphanen, Sebastianin ja Ericin kanssa. Tiimin positiivisen ammattimainen tunnelma on hyvin motivoiva".

Teemu Suninen

Syntynyt: 1.2.1994, Tuusula
Asuinpaikka: Jokela
Siviilisääty: Naimaton
Pituus: 184 cm
Paino: 65 kg
Harrastus: Kuntourheilu
Lempiralli: Suomen MM-ralli
Paras saavutus: Suomen MM-rallin WRC 3 -luokan voitto
Internet: www.teemusuninen.com
Twitter: @teemusuninenrac
Ura:
2009 Kartingin KF2-sarjan SM-hopeamitali
2010 Kartingin KF2-sarjan EM-pronssimitali
Kartingin KF2-sarjan SM-kultamitali
2011 SKUSA SuperNationals KF2-sarjan kultamitali
2012 Rallycrossin S1600-luokan 8. (yksi osakilpailuvoitto)
2013 F-Cupin B-junioreiden kultamitali
2014 Rallin SM 3 -luokan 4. (yksi osakilpailuvoitto)
Fiesta Sport Trophy Finland -luokan kultamitali
WRC 3 -luokan 8. (yksi ralli, yksi voitto)
2015 TMG Junior Driver Development Programme

Toyotan MM-tittelit rallissa

1990 Kuljettajamestaruus: Carlos Sainz / Celica GT-Four
1993 Merkkimestaruus: Toyota Celica Turbo 4WD
Kuljettajamestaruus: Juha Kankkunen / Celica Turbo 4WD
1994 Merkkimestaruus: Toyota Celica Turbo 4WD
Kuljettajamestaruus: Didier Auriol / Celica Turbo 4WD
1999 Merkkimestaruus: Toyota Corolla WRC

Teksti: Toyota Auto Finland Oy, kuvat: Vesa Koivunen

Design Mainostoimisto Ajaton Oy