Tekniikan lajiryhmän kokoustiedote 3-2020

24.11.2020

« Takaisin

Tekniikan lajiryhmä piti kolmannen kokouksensa toukokuussa AKK:n toimiston lomautusten aikana. Tästä syystä tiedote jäänyt ajallaan tekemättä ja tulee tässä nyt myöhästyneenä.

TEKNIIKAN lajiryhmä 3/2020                                                  

KOKOUSTIEDOTE

Tekniikan lajiryhmä piti kokouksen 3-2020 AKK:n toimiston lomautusten aikana 28.05.2020. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavat asiat:

- Käsiteltiin pääkatsastajaraportit kuudesta kilpailusta. Keskusteltiin Itärallin pääkatsastajaraporttien palautteesta. Todettiin, että kilpailun johdon tulee aina perustella sääntöihin perustuen, mikäli pääkatsastajan esitystä ei noudateta. Muuten merkittiin tiedoksi nämä kuusi käsiteltyä raporttia.               

- Käsiteltiin ryhmä ”Y” harrastajakyselyn yhteenveto. Todettiin, että Ryhmä Y sellaisenaan ei saavuttanut riittävää suosiota harrastajien keskuudessa. Ei jatkotoimenpiteitä

- Käsiteltiin V1600 sääntöjen viittausta yleisiin ja turvallisuusmääräyksiin. Tämä on joskus aiheuttanut epäselvyyttä, kun asioissa on ollut ristiriitoja. Lajipäällikkö korjaa lomautusten jälkeen säännön selvemmäksi.               

- Keskusteltiin  kansallisen luokituksen luokitusvaatimuksista ja luokituksen keventämisestä. Todettiin, että on syytä keventää luokittelua, koska FIA luokiteltujen autojen lukumäärä on nykyään kovin vähäinen. Valmistellaan kaudelle 2022.

- Keskusteltiin tulleista sääntömuutosesityksistä ja muista F-ryhmää käsittelevistä asioista, mm:

                 - Vierasmoottori, millä edellytyksillä

                 - Iskunpituuden vapauttaminen

                 - FIN R 2WD sulautuminen F-ryhmään

Päätettiin, että valmistellaan kaudelle 2022 ryhmän F teknisen säännöstön kokonaisuudistus.

- Keskusteltiin crosskart säännöstöstä. Crosskart Extreme ja Extreme junior säännöt on käännetty nyt crosskart lajiryhmän toimesta. Tekniikan lajiryhmä suosittaa harrastajien oikeusturvan vuoksi, että seuraavaan crosskartin NEZ kokoukseen otetaan esityslistalle crosskartin sääntöjen laatimisen ajankohdan aikaistaminen siten, että seuraavan vuoden säännöt ehtisivät kaikkien maiden sääntökirjoihin.

- Sääntömuutosesitys hydraulisen käsijarru asentamisesta sekä jarrutehostimen poistamisen sallimisesta V 1600 autoissa. Tekniikan lajiryhmä ei puolla kyseisiä sääntömuutoksia, koska esitetyt asiat eivät ole V1600 ryhmän hengen mukaisia.

- Kysymys apurungon vaihtamisesta F-ryhmässä. Lajiryhmän vastauksena kerrotaan, että tukivarret voi vaihtaa, mutta apurunko on korin osa, eikä sitä voi nykysäännön mukaan vaihtaa. Korin osan vahvistaminen on sallittua, vaikka vahvistus ei seuraakaan alkuperäistä muotoa. Tämä ei kuitenkaan salli alkuperäisen korimateriaalin poistamista.

- Sääntömuutosesitys F-ryhmän lasikuituluukuille. Lajiryhmä käsittelee asiaa ryhmän F teknisen säännöstön kokonaisuudistuksen yhteydessä.

- Sääntömuutosesitys F-ryhmän vierasmoottoreista. Lajiryhmä käsittelee asiaa ryhmän F teknisen säännöstön kokonaisuudistuksen yhteydessä.

- Sääntömuutosesitys V2000 luokasta. Lajiryhmä ei näe tarvetta V2000 ryhmälle.

- JM-lajiryhmän lausuntopyyntö koskien JM -auton rattiakselia. Lajiryhmä puoltaa esitystä. Lajiryhmän mielestä kyseinen ratkaisu on rinnastettavissa tehdasvalmisteiseen rattiakseliin. Tehdasvalmisteisuus on tärkeä asia, sillä tällöin vastuu osan kestävyydestä on valmistajalla.

- Sääntötulkintapyyntö SS-auton ilmaputkista. SS-sääntö 4.1.7. erikseen kieltää ohjaamon läpi menevät ilmaputket.

- Sääntötulkintapyyntö dieselauton käyttö rallissa. Kun auto on luokiteltu A-ryhmään, autolla voi osallistua niihin ralleihin, joissa A-ryhmälle on oma luokka. On kuitenkin huomioitava, että 2WD turboauto ei mahdu kansallisiin F- eikä FIN R -ryhmiin.

- Sääntötulkintakysymykset koskien rata-autoilun TGT ryhmä 3 sääntöjä. Vastataan harrastajan esittämiin kysymyksiin, mutta sääntöjä on syytä päivittää vuodelle 2022 yhdessä TGT johtoryhmän kanssa.

Lisätietoja tekniikan lajipäällikkö Iiro Palmi, iiro.palmi@autourheilu.fi, 050-347 5177

Terveisin

Tekniikan lajiryhmä

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy