Uusi Flying Finn -formulakerho yhdisti harrastamisen iloa, yhdessä tekemistä ja omien kykyjen löytämistä

25.9.2018

« Takaisin

AKK:n kuljettajapolun kautta maailmanmenestykseen on noussut useita autourheilutähtiä aina Valtteri Bottaksesta lähtien. Lahdessa syyskuussa järjestetty Flying Finn -formulakerho saattoi olla lapsille ensimmäinen kerta, kun palo autourheiluun syttyi ja mahdollisti ensimmäisen etapin matkalla huipulle. Yhteistyössä paikallisvoimien kanssa toteutettu formulakerho oli myös hieno mahdollisuus löytää uusia harrastajia autourheilun pariin.

Flying Finn -formulakerho järjestettiin uraa-uurtavassa yhteistyössä Lahden FK -kerhon sekä Lahden Ahkeran kanssa. Neljän karting-ajopäivän lisäksi 1.- ja 2.-luokkalaiset, Kariston koulun kerholaiset osallistuivat kahteen painipäivään sekä kahteen yleisurheilupäivään.

AKK:n nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen oli tyytyväinen onnistuneeseen kerhohankkeeseen.

- Päätarkoituksena oli antaa lapsille mahdollisuus kokea monipuolista harrastamista lajirajat ylittävän yhteistyön kautta. Koetun perusteella yhteistyö oli onnistunut ja antoi intoa entisestään kehittää uudenlaisia yhteistyömuotoja autourheilun harrastamiseen tulevaisuudessa, iloitsee Pietikäinen.

Ajoharjoituksia operoineen Lahden FK -kerhon puheenjohtaja Risto Salosen mukaan lapset ottivat formulakerhon todella innostuneesti vastaan.

- Kukaan kerholaisista ei ole vielä poistunut radalta suupielet alaspäin. Kaikki ovat olleet innoissaan ja hyvällä mielellä!

Neljän ajopäivän jälkeen oli havaittavissa jo isoa edistystä lasten ajotaidoissa.

- Autot pysyivät jo paljon paremmin hanskassa ja vauhtikin kasvoi, Salonen hymyili.

Suurin osa lapsista oli ajamassa kartingia ensimmäistä kertaa ja erityisesti vauhdin hurma näytti innostavan pikkukuskeja.

Radan reunalla keskittyneenä ajovuoroaan odottanut Elmeri kertoo saaneensa serkuiltaan innostuksen kartingiin.

- Aluksi jännitti tosi paljon, mutta enää ei jännitä yhtään. Iskän kanssa keskusteltiin jo, että jatketaan ajamista tämän kerhon jälkeenkin.

AKK:n kuljettajapolun kunniakasta Flying Finn -nimeä kantava kerhotoiminta saa jatkoa myös ensi vuonna, kertoo nuorisopäällikkö Pietikäinen. Myös valtakunnallinen Flying Finn Tour -kartingkiertue jatkaa kulkuaan eri paikkakunnilla ja jäsenseurojen haku tapahtumaisänniksi on nyt käynnissä.

- Tavoittelemme  5-10 seuraa mukaan formulakerhotoimintaan ja lisäksi tulemme järjestämään 5 Flying Tour -tapahtumaa seurojen hakemusten perusteella. Toivottavasti onnistuneet kokemukset ja hyvä meininki tarttuu ja saamme vietyä ajamisen iloa yhteistyössä eteenpäin, kannustaa Pietikäinen.

Hae Flying Finn Tour -tapahtumaa seurallesi tästä (linkki)

Design Mainostoimisto Ajaton Oy