Valmennuspäällikön terveisiä

13.9.2018

« Takaisin

Ensimmäinen kausi yhteistyötä RX Academyn kanssa rallicrossvalmennuksen osalta alkaa olemaan takana, eikä kaudesta ole muuta kuin pelkkää positiivista sanomista. RX Academyn konsepti ja polku kohti lajin huippua täydentävät Flying Finn-nuorisopolkua todella loistavasti. AKK Driver Academyn kautta paikkaa rallicrossvalmennukseen ensi kaudelle hakeville kuljettajille on tarjolla kaksi 10 000€ stipendiä kausikustannusta keventämään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että stipendit eivät ole joka tapauksessa jaettavia kiintiöpaikkoja, vaan edellyttävät samojen kriteerien täyttymistä, kuin muiltakin juniorimaajoukkueeseen hakevilta. Mahdollisuus taloudelliseen tukeen on annettu, oman tekemisen kautta voi todistaa olevansa sen arvoinen. Erilaisia polkuja sekä tukitoimia huipulle tähtääville nuorille kuljettajille pyritään jatkuvasti kehittämään ja parantamaan. Yhdessä olemme aina vahvempia.

 

Kilpailukausi 2018 alkaa olemaan loppuhuipennuksia vaille valmis. Kristianstadissa Ruotsissa 21-23.9. ajettavat Kartingin OK- ja OKj-luokan MM-kisat ovat vielä kovasti odotettu tapahtuma suomalaisittain. RX-sarjoissa niin EM- kuin MM-tasolla on vielä muutama kisa jäljellä samoin kuin rallin MM-sarjassa. Kotimaan sarjoista rallin SM-sarjan finaali häämöttää kuun lopussa. Ajatuksia on kuitenkin jo käännetty kohti tulevaa kautta.

 

Harmillisesti syyskuun puoliväliin Jyväskylään kaavailtu Valmennus- ja Nuorisopäivät jouduttiin perumaan vähäisen osaottajamäärän vuoksi. Viidestä seurasta ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä kahdeksan henkilöä, joten tilaisuuden ajankohtaa ja kestoa pohditaan nyt hieman uusiksi.

 

Valmennusjärjestelmän osalta suuria muutoksia ensi vuodelle tulevat olemaan aluevalmennusjärjestelmän täydellinen uusiminen sekä seuravalmennustoiminnan kehitystyön aloittaminen. Aluevalmennustoiminta siirtyy osaksi AKK Driver Academy valmennusohjelmaa, jolloin valmennuksesta vastaa kokonaisuudessaan AKK Driver Academyn organisaatio. Tarkempaa tietoa, hakuohjeet ja kriteerit uuteen aluevalmennusohjelmaan julkaistaan lokakuun loppuun mennessä liiton nettisivuilla. 

 

Seuratoiminnan ja -valmennuksen kehittäminen on yksi uuden nuorisopäällikön tärkeimmistä tehtävistä. Paikallinen ohjattu harjoittelu, toiminta ja tekeminen ovat kaikessa urheilussa ruohonjuuritason kannalta ratkaisevassa roolissa, eikä autourheilu eroa tästä mitenkään. Myös haasteet ovat täysin samoja, sillä vapaaehtoisten toimijoiden työpanos on kaiken toiminnan jatkumon kannalta A ja O, aivan kuten on kaikissa muissakin urheiluseuroissa Suomessa. Näihin haasteisiin on tarkoitus lähteä tarjoamaan tukea, työkaluja ja apua lajiliiton taholta. Monissa seuroissa on jo olemassa olevia erittäin hyviä ja toimivia käytäntöjä, joiden jakaminen ja tätä kautta tapahtuva haasteiden ratkominen yhdessä on hyvin tärkeää. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä nuorisopäällikkö Rosa Pietikäiseen.

 

Syyskuun lopussa päättyy hakuaika AKK Driver Academy juniorimaajoukkueen valmennusohjelmaan. Tälle kaudelle määriteltiin selkeät kriteerit valmennusohjelman hakuohjeisiin rallin lisäksi myös kartingin, radan ja rallicrossin osalta. Näin kaikilla kiinnostuneilla on ollut tiedossa, mistä luokista ja minkälaisilla sijoituksilla voi valmennukseen hakea. Lisäksi hakuohjeissa on avattu hakuprosessin lisäksi valintaprosessia, jotta tietoisuus ja ymmärrys asioista lisääntyisi. Tämä on saanut kiitosta kentältä. Tälle vuodelle valintaprosessiin lisättiin kahden kuukauden mittainen Try Out-jakso, jonka aikana seurataan hakijoiden tekemistä, halua ja kykyä sitoutua systemaattiseen sekä tavoitteelliseen ohjelmoituun harjoitteluun. Osalle kuljettajista siirtyminen harrastamisesta huipulle tähtäävään toimintaan on ollut haastavaa, jonka vuoksi nyt halutaan nähdä hieman enemmän tekemisen tasoa. Tämän lisäksi uudistuva aluevalmennus tarjoaa mahdollisuuden aloittaa tavoitteellinen harjoittelu hieman miedommalla vaatimustasolla, jos maajoukkuetason tekeminen osoittautuu vielä liian haastavaksi Try Out-jaksolla. 

 

Hakuohjeet: www.akkdriveracademy.fi

 

 

Terveisin,

Tuomo Nikkola

Valmennuspäällikkö

0400-425850

tuomo.nikkola@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy