Virtuaalinen autourheilu on uusi SM-tason lajitulokas

19.4.2016

« Takaisin

Virtuaalinen autourheilu eli eMotorsports on uusin SM-tason autourheilun lajitulokas. Kyse on  tietokoneilla tapahtuvasta verkossa järjestettävästä online-kilpapelaamisesta ja osallistuminen on mahdollista jokaiselle ratin taakse haluavalle. 

eSports-lajit ovat yksi maailmalla nopeimmin kasvavista urheilumuodoista, jonka tähdet tienaavat huimia palkkioita. Kuitenkin itse lajit ja harrastaminen ovat todella edullisia. 

Virtuaalisen autourheilun SM-sarjan järjestäjä on International eMotorsports Accosiation (IeMA) ja sarjan promoottorina toimii Circuit eMotorsports, joka on tuttu myös samannimisestä, Sub-kanavalla pyörivästä TV-sarjasta. 

Virtuaalisen autourheilu on paitsi edullista, myös palkitsevaa. AKK-Motorsport ry:n valvonnassa SM-kausi 2016 sisältää 7 osakilpailua ja mestaruuden nimiinsä vienyt kuittaa komean 5000€ palkintopotin. Pelkästä penkkiurheilusta ei ole enää kysymys, sillä taso tulee olemaan taatusti korkea ja kilpailu kovaa. Kotikuskien lisäksi sarjaan osallistuu kuljettajia muista autourheiluluokista ja virtuaalipelisarjoista.  

Pujottelun maailmanmestari ja Circuit eMotorsports -TV sarjan isäntä, Kalle Palander, on yksi lajiin hurahtaneista: 

"On muuten sairaan hauskaa ja kun oon niin h-vetin kilpailuhenkinen ni tää on hyvä korvike puikkahomman jälkeen! Mulla ei vielä taidot riitä vielä SM -sarjaan, mut  skabaaminen kavereiden kanssa tässä lajissa onnistuu hyvin."

Ex-Formula 1 -kuljettaja ja eMotorsports Sports Director, Mika Salo, on niin ikään innoissaan autourheilun uudesta virtuaalisesta aluevaltauksesta: 

"Ehdottomasti hieno homma että saadaan tämä homma SM-tasolle ja uusia kuskeja mukaan moottoriurheiluun!"

Osallistuminen lajiin ja virtuaalisen autourheilun SM-sarjaan onnistuu alla olevien linkkien kautta. Ei muuta kuin virtuaalilappua lattiaan – tervetuloa mukaan!

www.circuit.fi/emotorsport-news
www.iema.mugi.fi/
www.autourheilu.fi/lajit/emotorsport/ 

Lisätiedot:

Valtteri Leitola
0400 871571
valtteri@circuit.fi
Circuit eMotorsports

Design Mainostoimisto Ajaton Oy