70 vuotta täyttäneiden lisenssinhakijoiden osalta vuosittainen lääkärinlausunto- ja rasituskoevaatimus muuttuu kaudelle 2024

6.9.2023

« Takaisin

AKK-Motorsport ry:n hallitus on kokouksessaan 31.8.2023 käsitellyt kaudelle 2024 tehtäviä sääntömuutoksia. Yksi merkittävimmistä muutoksista on 70 vuotta täyttäneiden lisenssinhakijoiden vuosittaisen lääkärinlausunto- ja rasituskoevaatimuksen poistuminen, mikäli hakijan terveydentila on sellainen, että se ei vaadi muutoin lääkärinlausuntoa.

Tämä muutos ei vaikuta kaudelle 2023 myyntiin tulleeseen 70 vuotta täyttäneille suunnattuun kansalliseen lisenssiin, joka oikeuttaa jokamiehenluokan ostotarjousten tekemiseen.

Hallituksen päätöksen taustalla ja pohjana ovat jo tämä kaudelle 2023 tehty muutos jokamiehenluokan ostotarjouksiin oikeuttavan kansallisen lisenssin osalta sekä se, että suuret yli 70-vuotiaiden ikäluokat ovat iso osa autourheilun parissa ansiokkaasti toimivaa yhteisöä.

Kilpailijalisenssiä ostaessaan harrastajien tulee edelleen täydentää todenmukaisesti KITI-järjestelmässä terveysselvityskysely, jonka perusteella mahdollinen lääkärinlausunnon tarve arvioidaan. Yleisimmät sairaudet ja lääkitykset, joiden vuoksi lääkärinlausunto vaaditaan, on lueteltu terveysselvityskyselyn yhteydessä.

Huomioitavaa on, että kansainvälistä lisenssiä haettaessa noudatetaan FIA:n sääntöjä lääkärinlausunto- ja terveystutkimusvaatimuksista ja näihin vaaditaan aina lääkärinlausunto vuosittain ja tapauskohtaisesti lepo- tai rasitus-EKG-testin suoritus.

Myöhemmin syksyllä julkaistaan edellisvuoden tapaan koonti merkittävimmistä kaudelle 2024 tulossa olevista sääntömuutoksista.

 

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Jenni Kuisma

Jenni Kuisma

Seurapalvelusihteeri

050 361 6456

jenni.kuisma@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy