AURORA Sprint Asfalttisarja palaa jälleen kaudelle 2023 – Kilpailukalenteri ja sarjasäännöt julkaistu

15.2.2023

« Takaisin

Kaudelle 2022 uutuutena esitelty AURORA Sprint Asfalttisarja vietiin läpi tyydyttävästi, vaikka loppukauden kalenterimuutokset sekä vaihtelevat kilpailijamäärät aiheuttivat haasteita sarjan ensimmäisellä kaudella. Palautteen mukaan sarjalle on kuitenkin selkeä tilaus harrastajien keskuudessa ja näin ollen AKK:n Rallisprintin Lajiryhmä lähti kauden jälkeen tekemään selvitystyötä kehitettävistä kohteista, ja asiassa on kuunneltu myös sarjan aktiivikilpailijoita mm. sääntömuutosten osalta.

Isossa kuvassa sarjan rakenne ja säännöt koettiin jo lähtökohtaisesti varsin toimiviksi, joten kaudelle 2023 keskityttiin lähinnä tiettyjen yksityiskohtien korjaamiseen. Merkittävinä muutoksina on mm. uusi ”Superkierros”, jossa eri vetotapojen nopeimmat saavat mahdollisuuden yrittää vielä ajanparannusta, näin ollen tarjoten myös lisää sisältöä niin kilpailijoille kuin kilpailua seuraavalle yleisölle.

Sarjassa kilpaillaan neljästä eri mestaruudesta seuraavasti:

-       2-veto

-       4-veto 

-       Nuoret 

-       Sarjakunkku 

Sarjassa jaetaan niin sarjan yhteistyökumppanien mahdollistamia rahapalkintoja, kuin osakilpailujen osallistumismaksuista kerättävään palkintorahastoon kerrytettyjä palkintovaroja. Palkittavien määriä on tarkennettu edellisestä kaudesta, ja näin ollen palkintojen arvo saadaan nostettua korkeammaksi. Sarjaan ei ole ennakko-ilmoittautumista, eikä sarjasta peritä erillistä sarjamaksua, näin ollen kynnys mukaantuloon halutaan pitää mahdollisimman matalana. Tarkemmat tiedot sarjapalkinnoista löytyy sarjan säännöistä.

Sarjassa tullaan kilpailemaan tulevana kesänä seitsemän osakilpailua, jotka jakautuvat neljälle eri kilpailuviikonlopulla. Kolme viikonlopuista on kaksipäiväisiä tapahtumia ja kauden kolmas osakilpailu kilpaillaan Rallisprintin SM-sarjan osakilpailun jälkeisenä päivänä Mikkelin Urheiluautoilijat ry:n toteuttamana.

Sarjan kilpailukalenteri ja päivämäärät kaudelle 2023

22.-23.4.        Tammisaari (2-osakilpailua), Ekenäs-Tammisaaren MK/UA ry
7.5.                Mikkeli (1-osakilpailu), Mikkelin Urheiluautoilijat ry
15.-16.7.        Lapinlahti (2-osakilpailua), Lapinlahden Autourheilijat ry
29.-30.7.        Tuusniemi (2-osakilpailua), Koillis Savon Urheiluautoilijat ry

Sarjasta löydät lisätietoja sarjan omalta verkkosivulta, joka löytyy Rallisprintin SM-sarjan sivujen alta täältä. Sarjaviestinnästä julkaistaan tarkemmat tiedot kevään aikana, hyvissä ajoin ennen sarjan alkua.

Sarjasäännöt voit ladata itsellesi tästä.

AKK:n Rallisprintin Lajiryhmä toivoo, että sarjasta annetaan jatkoa silmälläpitäen myös palautetta, koska tahtotila on kehittää sarjaa ja sen rakennetta mahdollisimman harrastaja-ystävälliseksi. 

Lisätietoja sarjasta antavat Rallisprintin Lajipäällikkö sekä Rallisprintin Lajiryhmän jäsenet.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy