Digitaalisen rallicrossin maailmanmestari: ”Suomalaiset ovat maailmanhuippua sekä kisaradoilla että -järjestäjinä!”

8.4.2020

« Takaisin

Digitaalisessa autourheilussa aina F1-tiimi Williamsin eSport-tiimiin asti kiivennyt Sami-Matti Trogen, 17, on uuden ajan autourheilulahjakkuus: nuori ja monipuolinen kuljettaja ei lyö itseään tiukkoihin raameihin, vaan näkee kehityksen mahdollisuuksia kaikkialla.

- Digitaalisessa autourheilussa parasta on ehdottomasti se, että omalla taidolla pystyy pärjäämään puhtaasti, eikä urakehityksen kanssa tule liikaa niin sanottua rahan kanssa pelaamista. Hyviä puolia on myös se, että monia eri lajeja pääsee ajamaan yhdellä istumalla, jolloin myös kustannukset pysyvät kurissa, Trogen luettelee hymyillen.

- Laji koukuttaa huolella, kun vauhtiin pääsee. Itse ajan jopa 20 tuntia viikossa, eikä kyllästymisen merkkejä näy! Simracing eli virtuaalisimulaattorilla kilpailu on myös katsojille viihdyttävää seurata; radalla tapahtuu usein paljon. Kilpailut ovat yleensä tasaisia, sillä kalustoeroja ei saa kuin säätämällä autoa. Suomessa kisalähetykset on tehty todella ammattimaisesti, asiantuntevilla selostuksilla, joten kisoja on myös hieno seurata ja meno on yllättävänkin aidon näköistä!

- Uskon, että nyt ensimmäistä kertaa ajettava Digital Racing eSM -sarja tulee buustaamaan uusien harrastajien määriä. Toivottavasti innostuksen kipinä iskee myös mahdollisimman moneen kotikatsomossa, ja tähänkin lajiin saadaan tulevaisuudessa leveä suomalainen menestyjäkaarti maailman huipulle, Trogen myhäilee.

Lue lisää Sami-Matista tästä »

Lue lisää digitaalisen rata-autoilun SM-sarjasta »

Kuva: Timo Louhelainen / AKK

Design Mainostoimisto Ajaton Oy