Digital Racing eSM -finaali ajetaan lauantaina Secto Automotive Rally Finlandin yhteydessä Jyväskylässä

30.9.2021

« Takaisin

Suomen parhaan virtuaalikilpa-autoilijan titteli ratkaistaan tulevana lauantaina Jyväskylän Paviljongissa Secto Automotive Rally Finlandin yhteydessä. Finaalikilpailu televisioidaan suorana Yle TV2:n välityksellä kello 16:10 alkaen.

 

Digital Racing eSM on Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK:n alainen Suomenmestaruus -sarja, jonka järjestää Finnish Sim Racing Association ry. Tapahtumalla on myös Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry:n sanktioima SM-arvo. Aikaisemmat voittajat ovat Aleksi Elomaa, Joni Heikkinen, kahdesti vuosina 2018 ja 2019 mestaruuden napannut Matti Kaidesoja, sekä lajin puolustava suomenmestari Tuomas Tähtelä. Heistä jokainen on mukana myös tänä vuonna.

”On mahtava nähdä miten e-urheilu ja moottoriurheilu ovat löytäneet vuosien saatossa toisensa. Meillä kotimaassa on oikea asenne lajin ja elektronisen huippu-urheilun eteenpäin viemiselle. Virstanpylväänä mainittakoon, että Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, jossa järjestetään aktiivisesti kansallista arvosarjaa sekä elektronisen urheilun että moottoriurheilun lajiliittojen virallistamana”, kertoo Finnish Sim Racing Association ry:n puheenjohtaja Olli Pahkala.

Kilpailu ajetaan iRacing-simulaattorilla. Finaaliin pääsivät puolustavan mestarin Tuomas Tähtelän lisäksi 19 parasta kuljettajaa keväällä ajetusta viiden osakilpailun karsintasarjasta, jossa oli kaikkiaan 148 osallistujaa ympäri Suomen.

Finaaliratana toimii Formula ykkösten MM-sarjastakin tuttu Itävallan Spielbergissä sijaitseva Red Bull Ring. Pituudeltaan 4,3 kilometrin kilparata on tunnettu nopeana ja korkeuseroiltaan erityisen haastavana. Autona on tänä vuonna Indy Pro 2000, jolla ajetaan Yhdysvalloissa paikallista junioriformulasarjaa. Se tuottaa 275 hevosvoimaa ja painaa noin 500 kiloa kuljettajan kanssa. Huippunopeus on noin 270 kilometriä tunnissa.


Tapahtumaan ei oteta yleisöä. Kilpailun voi katsoa lauantaina YLE:n TV2 kanavalta klo 16.10 tai Yle Areenasta.


Lisätietoja

www.simracing.fi/uutiset/2020-esittelyssa-digital-racing-esm-finalistit (kuljettajaesittelyt)

https://areena.yle.fi/1-50910122 (suora lähetys lauantaina klo 16:10)

https://cloud.simracing.fi/s/mnPSqScoWHSTcwk (kuvia)

 

AKK:n digitaalisen autourheilun lajipäällikkö, Henri Karjalainen, email: henri.karjalainen@autourheilu.fi, puhelin +358 500 546 0500
 

Finnish Sim Racing Association ry, puheenjohtaja Olli Pahkala, email: olli.pahkala@simracing.fi, puhelin: +358 44 335 2553

Design Mainostoimisto Ajaton Oy