F-Rallisarjan sarjasäännöt kaudelle 2017 julkaistu

15.11.2016

« Takaisin

F-Rallisarjan sarjasäännöt kaudelle 2017 on julkaistu F-Rallisarjan nettisivuilla osoitteessa www.f-rallisarja.fi.

(korjattu 15.11. klo 15.15)

F-Rallisarjan sarjasäännöt kaudelle 2017 on julkaistu F-Rallisarjan nettisivuilla osoitteessa www.f-rallisarja.fi.

Lisäksi voit ladata sarjasäännöt tästä.

F-Rallisarja kaasuteltiin uudistuneena ja ensimmäistä kertaa lajiliitto AKK:n pyörittämänä kauden 2016 aikana, ja kauden päätteeksi AKK:n Mestarien Illassa palkitaan kauden menestyjät niin Yleisessä, Senioreissa, A- ja B-junioreissa.

Kausi oli hieman kaksijakoinen, eli talvikauden kilpailut ylittivät kilpailijamääriltään jopa sarjajärjestäjän odotukset, kun taas kesäkaudella kilpailijamäärät jäivät ehkä hieman odotuksia pienemmiksi. Kokonaisuutta voidaan kuitenkin pitää tyydyttävänä, kun huomioidaan että sarjan perusraamit kasattiin loppuvuodesta 2015 hyvin nopealla aikataululla. Tämä huomioiden palaute niin kilpailijoilta kuin järjestäjiltä on ollut sarjan tilanteesta kauden aikana rohkaisevaa.

AKK:n rallin lajiryhmä toteutti F-Rallisarjassa kaudella 2016 mukana olleille kilpailijoille kauden päätyttyä kyselyn, jolla haluttiin selvittää kilpailijoiden mielipide tiettyihin kysymyksiin, jotka kauden aikana ovat herättäneet eniten keskustelua.

Kysely toimitettiin kaikille kauden 2016 sarjaan ilmoittautuneelle 138 kilpailijalle. Vastauksia saatiin yhteensä 59 kappaletta, eli vastausprosentti oli ilahduttavan korkea, 42.7%.

Vastauksista oli selkeästi havaittavissa, että sarjasääntöjen perusteet ovat hyvät pitää kauden 2016 kaltaisena, mutta myös muutamiin pieniin hienosäätöihin koettiin tarvetta kaudella 2017.

Kaudella 2017 kilpaillaan aikaisempien kausien tapaan kuusi osakilpailua seuraavan kalenterin mukaisesti:

14.1.    Neste Revonlahti Ralli, Liminka

4.2.      Jari-Pekka Ralli, Heinola

25.2.    Kitee Ralli, Kitee

17.6.    4. Toivakka-Ralli, Toivakka

9.9.      KaakkoisRalli 40v, Miehikkälä

14.10.  Lapua Ralli, Lapua

Kauden 2017 sarjasääntöjen keskeiset muutokset ovat seuraavat:

  • Paljon keskustelua herättänyt Senioreiden minimi-ikäraja päätettiin lukita jatkossa 45- ikävuoteen. Kilpailija joka täyttää kauden 2017 aikana tuon minimi-iän, voi osallistua Senioreiden sarjaan
  • Sarjan loppupisteisiin lasketaan edelleen 5 parhaan osakilpailun pisteet, mutta mahdollinen hylkäys kauden aikana ei enää vaikuta ”heikentävästi” pisteisiin. Eli mahdollisen hylkäyksen voi lukea huonoimmaksi kilpailuksi
  • Sarjan pistelasku korjattiin kauden aikana kerätyn palautteen perusteella korostamaan luokkamenestystä

Sarjaan tulee ennakko-ilmoittautua, mikäli haluaa kerätä sarjapisteitä kauden 2017 aikana. Sarjaan ilmoittaudutaan AKK:n KITI-järjestelmässä, ja ilmoittautuminen tulee suorittaa kauden toisen osakilpailun ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä.

Pisteiden kerääminen aloitetaan siitä osakilpailusta, jonka ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä kilpailija on ilmoittautunut sarjaan.

Sarjan osallistumismaksu on 200 euroa (sis. ALV 0%).

Lisäksi osakilpailukohtaisesti jokaisen sarjaluokkien kilpailijan osallistumismaksu sisältää 25 euroa TV- ja Mediamaksua.

Sarjan osakilpailujen televisioinnin toteuttaa myös kaudella 2017 BV-Team Oy ja kisakoosteet lähetetään MTV3 MAX-kanavalla. Lisäksi lähetykset nähtävissä Moottoriurheilu.tv-portaalissa aina TV-esityksen jälkeen.

Lisätiedot:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Sarjakoordinaattori Jorma Mikkola, etunimi.sukunimi@hanaa.fi, 0500-490812

Design Mainostoimisto Ajaton Oy