Lappi ja Ferm mukaan rallin MM-sarjaan

16.4.2015

« Takaisin

Skoda Motorsport vahvisti Esapekka Lapin osallistuvan rallin MM-sarjaan WRC2-luokassa uudella Fabia R5 autolla

Rallin Euroopan mestarit ja Vuoden Autourheilijat Esapekka Lappi ja Janne Ferm saivat odotetun vahvistuksen uran jatkumisesta rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa. Lapin ja Fermin ensimmäinen MM-sarjan osakilpailu on toukokuun lopun Portugalin MM-ralli. Virallista vahvistusta kuljettajaparin vuoden 2015 kisaohjelmasta on saatu odottaa läpi pitkän talven.

- En minä ole tässä huolissani ollut, ehkä muut enemmänkin. Fabia R5 luokiteltiin vasta pari viikkoa sitten, mutta olemme ajaneet sillä testiä jo reilun vuoden. Kova polte on kuitenkin ollut päästä ajamaan kisaa, sanoo tuhansia testikilometrejä autolla ajanut 24-vuotias Lappi.

- Tosi siistiä päästä nyt jo tositoimiinkin uudella autolla. Se on erittäin hieno auto, mutta kisaolosuhteet näyttävät sitten lopullisesti miten hyvin olemme onnistuneet, kertoo Lappi.

- Meidän uran kannalta oli tietenkin myös tärkeää päästä ajamaan MM-ralleja ja keräämään kokemusta niistä. Oli tosi hieno juttu kun se järjestyi Skodan kanssa. Ja kyllä me yhdessä tiimin kanssa halutaan myös menestyä, päättää Lappi Tsekeistä.

Esapekka Lappi on kuulunut ennen ammattilaiseksi siirtymistään AKK:n valmennusryhmiin jo 15-vuotiaasta alkaen, ensin kartingissa ja sittemmin rallissa yhdessä kartanlukija Janne Fermin kanssa. Lapin managerina toimii norjalainen EVEN Management.

Teksti: Cresta Management/Harri Niskanen, kuvat: Skoda Media (auto), A. Lavadinho (kuljettajat)

Design Mainostoimisto Ajaton Oy