FIA Rally Star Digital Challenge Finland on onnistuneesti maalissa!

8.5.2021

« Takaisin

Tommi Hallman, Joona Pankkonen, Jonne Ollikainen ja Kaapo Kalenius ovat ne neljä kuljettajaa näiden karsintakilpailuiden perusteella, jotka lähtevät edustamaan Suomea ensi tammikuussa Saksassa järjestettävään Continental Final-tapahtumaan. Lisäksi nopeimpana naisena joukkoon liittyy Suvi Jyrkiäinen.

 

Ilari Lamminsivu oli ajallaan karsintasarjan neljänneksi nopein kuljettaja, mutta hän varmisti paikkansa Euroopan Continental Final-tapahtumaan jo aikaisemmin #RallyAtHome Challenge-kilpailun kautta, jolloin paikka aukesi Digital Challenge-karsintojen viidenneksi nopeimmalle, eli Kaapo Kaleniukselle.

 

Kilpailunjohtaja Saku Jokisalo oli erittäin mielissään koko neljän osakilpailun mittaisen karsintasarjan antiin; ”FIA Rally Star Digital Challenge Finland-karsintasarjan onnistumisen kannalta yksi tärkeimmistä tekijöistä oli erinomainen yhteystyökuvio Gigantti-ketjun kanssa. Myymälöiden sijainti ja tilat olivat erinomaisia, henkilökunta oli esimerkillisen avuliasta kaikilla paikkakunnilla ja kaikki asiat sujuivat todella kitkattomasti. Erittäin suuret kiitokset Gigantille!” Jokisalo oli tyytyväinen myös kilpailun tasoon; ”Koko kilpailun top-10 on todella kovatasoinen ja päätös ajaa karsinnat neljän osakilpailun sarjana oli totisesti oikea ratkaisu. Suuret kiitokset myös Overpower Ltd, jonka kautta tulivat simulaattorit sekä erittäin monitaitoinen henkilökunta”, jatkoi Jokisalo.

 

Kamppailu oli tasoltaan timantinkova aina kalkkiviivoille saakka, sillä monet näissä mittelöissä pärjänneistä ovat sijoittuneet korkealle myös globaaleissa #RallyAtHome-kilpailuissa. Myös AKK-Motorsport ry:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola oli kilpailun tauottua tyytyväinen näkemäänsä; ”Kaiken kaikkiaan neljään karsintakilpailuun osallistui yhteensä 43 kuljettajaa, mikä on hyvä määrä, kun huomioidaan ikä- ja kokemusrajoitukset sekä muistetaan, että koko kilpailun tavoite on löytää uusia nimiä rallimaailman huipulle. Tästä eteenpäin kilpailu vain kovenee kierros kierrokselta, joten kandidaatit tullaan tämän FIA Rally Star-ohjelman kautta seulomaan todella perusteellisesti.”

 

Continental Final, eli maanosafinaali on seuraava askel, joka Euroopan osalta ajetaan ensi tammikuussa Saksassa. Siellä eri maiden karsinnoista jatkoon tiensä selvittäneet kandidaatit mittaavat kuljettajantaitojaan crosscar’in ratissa, eli silloin vaihtuvat simulaattorit elävän elämän laitteisiin.

 

Peli ei ole vielä menetetty niiden osalta, jotka eivät nyt mahtuneet Top-4 listalle. #RallyAtHome Challenge-karsinnat jatkuvat verkossa edelleen. Tällä hetkellä on menossa kuudes karsinta ja kaikkiaan näitä globaaleja karsintakilpailuita järjestetään 12, joten niiden kautta on edelleen mahdollisuus ansaita paikkansa Continental Final-tapahtumaan.

Lisäksi Rallin SM-sarjan SM4-luokan pistejohtaja kauden kolmannen osakilpailun jälkeen saa Villi Kortti-oikeuden osallistua Continental Final-maanosafinaaliin.

 

Suuret onnittelut kaikille Digital Challenge-karsintasarjassa menestyneille kilpailijoille ja pidetään peukkuja edelleen #RallyAtHome-karsinnoissa paikastaan taisteleville!

 

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Saku Jokisalo 040 564 0928

Valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola 0400 425 850

Design Mainostoimisto Ajaton Oy