FIA Rally Star -karsintojen aikatauluihin muutoksia

19.1.2021

« Takaisin

AKK noudattaa valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia ja johtuen COVID-19 tilanteen tuomista haasteista myös FIA Rally Star -kilpailun Suomen karsinnat siirtyvät sekä kilpailupaikkakuntien järjestyksessä on tullut muutoksia. 

 

Uusi aikataulu Suomen karsintojen osalta on seuraava:

 

Oulu 13.2.2021

Jyväskylä 6.3.2021

Tampere 20.3.2021

Vantaa 10.4.2021

  

FIA Rally Star -ohjelmassa etsitään tulevaisuuden rallitähtiä ja Suomen kansallinen karsinta järjestetään neljällä paikkakunnalla keväällä 2021. Tässä uudessa konseptissa etsitään 17–26-vuotiasta rattisankaria, josta voi tulla tulevaisuuden maailmanmestari ja kestomenestyjä rallin MM-sarjaan. Maanosafinaaleissa menestyneet saavat mahdollisuuden ja etuoikeuden osallistua FIA:n järjestämään rallivalmennukseen, jonka päätteeksi parhailla on mahdollisuus päästä ajamaan rallin MM-sarjaan.

 

FIA Rally Star -ohjelmassa tulevaisuuden rallin maailmanmestaria etsitään WRC9 -pelissä ja ennalta määrätyillä säädöillä ja erikoiskokeilla. Jokaisella osallistujalla on kolme ajokertaa mahdollisuus tavoitella kärkiaikaa. Suomen karsinnoista parhaille mies- ja naiskuljettajille palkintona on paikka FIA Rally Star -sarjan Euroopan finaaliin kesällä 2021. Lisäksi Ralli SM4 -luokasta valitaan finaaliin yksi alle 27-vuotias kuljettaja sarjapisteiden perusteella.

  

Lisätietoja FIA Rally Star -ohjelmasta ja Suomen karsinnoista saadaan ensi viikolla (viikko 4), kun karsintatapahtumien säännöt saadaan julkaistua. Seuraa siis tiiviisti AKK:n sosiaalisen median kanavia!

 

Lisätietoja ja kysymykset:

 

valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola

0400 425 850, tuomo.nikkola@autourheilu.fi

 

kilpailunjohtaja Saku Jokisalo

040 564 0928, saku.jokisalo@autourheilu.fi

 

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy