Joni-Pekka Rajalasta Vuoden Autourheilija 2021

4.12.2021

« Takaisin

Autourheilun keskusliitto AKK-Motorsport ry juhlisti 70-vuotista historiaansa lauantaina 4.12. Seinäjoki Areenalla järjestetyssä Mestareiden Ilta -gaalassa. Illan odotetuimman palkinnon, Vuoden Autourheilija-tittelin vei nimiinsä autourheilun monitoimimies Joni-Pekka Rajala. 

Joni-Pekka Rajala on kiistatta yksi suomalaisen autourheilun menestyneimpiä kuljettajia. Tänä vuonna Rajala osallistui neljään eri autourheilulajiin ja kasvatti mitalisaldoaan seitsemällä SM-mitalilla, joista kolme oli kultaisia ja loput hopeita. Yhteensä Rajala on kerännyt vuosien saatossa uskomattomat 56 SM-mitalia. 

- Tämä palkinto on ehdottomasti yksi arvokkaimpia saavutuksiani urallani. Tänä vuonna ajettiin rallicrossin, jokamiehenluokan ja jääradan lisäksi ensimmäistä kertaa myös crosskartia. Jokaisesta lajista tuli siis vähintään yksi mitali. Helppoa se ei missään nimessä ollut, varsinkin rallicrossin kaksi kultaista mitalia olivat todella kovan työn takana, kun taso kilpailuissa on äärimmäisen kova. 

- Iso kiitos perheelle ja tiimille, sekä kaikille seuroille ja kilpailunjärjestäjille, jotka tekevät kovaa työtä, että minä ja muut saadaan kilpailla, Rajala kiittelee. 

Vuonna 2003 ensimmäisen SM-mitalinsa jääradalla voittanut Rajala ei aio himmata vauhtia ensi vuonnakaan, päinvastoin. 

- Ajatuksissa on ensi vuonna ajaa taas ralliakin, tietenkään muita lajeja unohtamatta, Rajala naurahtaa. 

Joni-Pekka Rajala 
- Kotipaikkakunta ja seura: Pori, Noormarkun UA/MK
- Ikä: 37 vuotta 
- Perhe: Vaimo ja viisi lasta 
- 2021 saavutukset: kaksi SM-kultaa rallicrossissa, kaksi SM-hopeaa jääradalla, jokamiehenluokan SM-liigakulta ja EVK-luokan SM-hopea sekä crosskartien SM-hopea. 

VIDEO: Joni-Pekka Rajala on Vuoden Autourheilija 2021 

Mestareiden Illassa jaettiin tunnustuksia sadoille autourheilun parissa menestyneille 

Yleisön suosikiksi Vuoden Autourheilijaäänestyksessä nousi tuore kartingin maailmanmestari Tuukka Taponen, joka pokkasi illan aikana myös Hans Laineen muistopalkinnon. Lady Racing -palkinnon voitti Emil Lindholmin kartturina toimiva Reeta Hämäläinen. Lindholmia muistettiin puolestaan rallin WRC3-luokan pronssin ja SM1-luokan kultamitalin lisäksi Vuoden Superstar -tittelillä. 

Karl Ebbin Malja luovutettiin tänä vuonna Kohtala Sports- kartingtiimin perustajalle Jussi Kohtalalle työstään kartingin parissa. Vuoden Nuori Mestari -palkinto matkaa Sami Pajarille, joka voitti ensimmäisenä suomalaisena ralliautoilun junioreiden maailmanmestaruuden. 

Pro Motorsport Finlandia -palkinnolla arvostettiin kesällä menehtynyttä autourheiluasiantuntijaa ja Suomen MM-rallin pitkäaikaista lehdistöpäällikköä Esa Illoista

VIDEO: Hans Laineen Muistopalkinto arvostettiin tuoreelle kartingin maailmanmestari Tuukka Taposelle

Muita AKK:n Mestareiden Illassa 4.12.2021 palkittuja 

Respect - Emma Kimiläinen 
Vuoden seura - Espoo Motorsport Club 
Vuoden toimitsija - Juha Hirvonen 
Vuoden kilpailunjärjestäjä - Rovaniemen Urheiluautoilijat 
Mediapalkinto - Pekka Koski  
FIA RX2e Championship 2. - Jesse Kallio 
FIA World RX Championship 3. - Niclas Grönholm 
Ferrari Challenge Trofeo Pirelli World Final 1. - Luka Nurmi 
Veijo Leinon testamentti - stipendi - Joel Pohjola  

Design Mainostoimisto Ajaton Oy