Kartingin EM-kausi käynnistyy Italiasta

14.4.2015

« Takaisin

Kartingin EM-kausi käynnistyy Italiasta

Kartingin arvokisakausi 2015 starttaa tulevana viikonloppuna, kun KZ- ja KZ2-luokkien EM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Italian Sarnossa. Yhteensä sarjassa ajetaan kolme osakilpailua: Sarnon jälkeen EM-pisteistä ajetaan Espanjassa toukokuun loppupuolella ja mestaruudet on jaossa Belgian Genkissä heinäkuun puolessa välissä.

EM-sarjan avauksen osallistujalistalta löytyy neljä suomalaisnimeä, kaikki KZ-luokasta. Alkukaudesta WSK Super Master -sarjassa hienoja otteita näyttäneen Simo Puhakan (CRG Racing Team) lisäksi maanosamme mestaruutta lähtevät tavoittelemaan Henri Kokko (Dino Kart), Jan Kuovi (Parolin) ja Tuomas Tujula (Croc Promotions).

Sarnon EM-osakilpailun, kuten myös tulevienkin EM-osakilpailuiden, tulokset, kuvia ja liveseuranta löytyy osoitteesta www.cikfiachampionship.com. Finaalilähtöjen jännittävät vaiheet näytetään suorina netissä sunnuntaina 19. huhtikuuta osoitteessa www.cikfia.tv.

KF- ja KF-junior -luokat aloittavat omat EM-urakkansa äitienpäiväviikonloppuna Portugalista. Sarjassa ajetaan myös kolme osakilpailua, Portugalin jälkeen kilpaillaan Englannissa juhannuksena ja finaali ajetaan Ruotsin Kristianstadissa heinäkuun loppupuolella. Näissä luokissa suomalaisosanotto on ollut perinteisesti varsin vahva, joten varmasti odotettavissa on jännittäviä karting-hetkiä!

CIK-FIA EUROPEAN KZ & KZ2 CHAMPIONSHIP 2015
16.-19.4. Sarno (ITA)
21.-24.5. Zuera (ESP)
9.-12.7. Genk (BEL)

CIK-FIA EUROPEAN KF ja KF-JUNIOR CHAMPIONSHIP 2015
7.-10.5. Portimao (PRT)
18.-21.6. PF International (GBR)
23.-26.7. Kristianstad (SWE)

Lisätietoa EM-sarjoista ja osakilpailuista löytyy CIK-FIAn kotisivuilta osoitteesta cikfia.com

Design Mainostoimisto Ajaton Oy