Kartingin lajiryhmän kuulumisia

17.5.2024

« Takaisin

Kartingin lajiryhmä kokoontui Teamsin välityksellä 14.5.2024 käsittelemään ajankohtaisia asioita.


Uusia tarkennuksia Karting SM -sarjan sääntöihin

Karting SM -sarjaan on julkaistu lisämääräys, joka sisältää tärkeitä tarkennuksia: 
 

  • Rungon ja moottorin merkin vaihtaminen: Sarjasääntöön on tehty tarkennus, joka koskee rungon tai moottorin merkin vaihtamisen sääntöä. 
  • Renkaiden mallimerkinnät: Renkaiden mallimerkintöihin on tehty korjauksia.
  • Sadekelin renkaiden käyttäminen: Aiemmin järjestelmään kirjatut sadekelin renkaat hävitetään järjestelmästä, kun kilpailija merkauttaa seuraavan sadekelin sarjan kilpailuun. Lisämääräyksen mukaan:

    Mikäli kilpailija esikatsastaa uuden voucherilla hankitun sadekelin rengassarjan, ei tällöin aiemmin voucherilla hankittua ja esikatsastettua rengassarjaa voi enää käyttää.

  • KZ2-luokan saderenkaat: KZ2-luokassa käytetään edelliskauden Lecont SV1 (CIK rain) -sadekelin renkaita, joiden ostohinta on 160 euroa.

Lisämääräys on kokonaisuudessaan luettavissa AKK:n säännöt-sarjasäännöt -sivulla täällä.


Mini60-luokan tarkennus

Lajiryhmä on saanut tietoonsa, että kilpailuissa on mahdollisesti ajettu kaasuttimen ryyppy päällä. Jatkossa kaasuttimien tekniikkaa valvotaan erityisen tarkasti liittyen kaasuttimen ryyppy päällä ajamiseen, ja tarvittaessa asiaan puututaan liiton toimesta.


PM-kilpailu 2024 peruuntuu

Suunniteltu yhteistyö ja yhteiskilpailun järjestäminen Pohjoismaiden kanssa ei yrityksestä huolimatta onnistunut, jonka johdosta kauden 2024 Pohjoismaiden mestaruuskilpailu jää toteutumatta. Kilpailu oli alun perin suunniteltu ajettavaksi Ruotsissa elokuussa 2024. Lajiryhmä selvittää Viron, Liettuan ja Latvian kanssa mahdollisuuksia yhteiselle kilpailulle tai sarjalle kaudelle 2025.


Uutisia FIA:lta - ajopukujen luokitukset

FIA on tiedottanut uusista ajopukujen luokituksista. Päivitykset eivät vaikuta Suomen kauden 2024 ajopukumääritelmiin. Tarkemmat tiedot FIA:n uutisesta täällä.


Tuomariston puheenjohtajat 2024

Kauden 2024 kartingin tuomariston puheenjohtajat on valittu kansallisiin ja arvokilpailuihin. Lista tuomariston puheenjohtajista löytyy AKK:n sivuilta kohdasta lajit-karting-materiaalit täällä


Poikkeusluvat

Lajiryhmä käsitteli poikkeuslupahakemuksen, jossa haettiin lupaa ajaa alaikäisenä OKJ-luokkaa tai muita Junior-tason luokkia. Poikkeuslupaa ei myönnetty, sillä AKK haluaa pitää kiinni kartingin luokkien minimi-ikärajoista. Sen sijaan poikkeuslupa myönnettiin Maxim Starikoville ajaa vuoden yli-ikäisenä OKJ-luokassa kaudella 2024.


Näiden sääntömuutosten ja päätösten myötä toivotamme kaikille kilpailijoille menestystä ja turvallisia ajokokemuksia starttaavaan kauteen 2024!

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajivastaava

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy