Liiton urheiluvaliokunnan rooli

22.2.2022

« Takaisin

Urheiluvaliokunnan kokoonpanoon kuuluu lähtökohtaisesti liiton lajipäälliköt, pääsihteeri, toimitusjohtaja sekä hallituksen 1. varapuheenjohtaja, jonka vastuulle on nimetty urheilutoiminta. Hän toimii urheiluvaliokunnan puheenjohtajana. UVK voi kuulla kokouksissaan myös asiantuntijoita.

UVK:n rooli Liiton päätöksentekoketjussa on valmisteleva. Valiokunnan kokouksissa käydään läpi lajiryhmien hallitukselle tekemät esitykset / niiden tavoitteet ja taustamateriaalit. Kysymyksessä on varmistusprosessi, että esitettävät asiat perustuvat huolelliseen harkintaan. Mikäli UVK:ssa herää kysymyksiä tai epäselvyyksiä niihin pyydetään täydennyksiä lajiryhmiltä. Tästä syystä kokoukset järjestetään n. 2 viikkoa ennen varsinaisia hallituksen kokouksia.  UVK:n olemassaololla pyritään nopeuttamaan päätöksentekoa.

Hallitus voi delegoida UVK:n päätettäväksi asiakokonaisuuksia, jotka se näkee tarpeelliseksi asioiden sujuvan etenemisen kannalta.

UVK:n kokouksista pidetään pöytäkirjaa ja valiokunnan puheenjohtaja esittelee hallituksen kokouksessa UVK:n puheenjohtaja.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy