Muutoksia Ralli SM-sarjan pistelaskuun

6.8.2020

« Takaisin

Johtuen koronaepidemian vuoksi tehdyistä muutoksista Ralli SM:n sarjakalenteriin, on AKK-Motorsportin hallitus hyväksynyt kokouksessaan rallilajiryhmän esityksen SM- ja Cup-sarjojen pistelaskun muuttamisesta kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun, SM O.K. Auto -ralliin ja SM Pohjanmaa Ralliin.

Pistelaskujärjestelmän muutoksiin haettiin ennen päätöksentekoa mielipide myös sarjoissa mukana olevilta kilpailijoilta. Täydellisestä yksimielisyyttä ei luonnollisestikaan saatu, mutta selkeän enemmistön kanta oli sama kuin lajiryhmällä. Eri sarjoissa muutokset ovat seuraavat.

Ralli SM: Sarjan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun pisteet (4/5), SM Pohjanmaa Rallista jaetaan 1,5-kertaiset pisteet. Alkuperäinen sääntö antoi pisteitä 4/5+viimeinen osakilpailu, korotetut pisteet sarjan ensimmäisestä ja viimeisestä osakilpailusta. Muutos ei vaikuta talven osakilpailuista jo jaettuihin pisteisiin eli Arctic Lapland Rallyn korotetut pisteet pysyvät ennallaan.

Suomi Cup: Sarjan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun pisteet, ja päätösosakilpailusta sarjasääntöjen mukaiset korotetut pisteet. 

Rallin Suomen Juniorimestaruus: Sarjan loppupisteisiin lasketaan kaikkien neljän ajettavan osakilpailun pisteet. Alkuperäinen sääntö antoi pisteitä 4/5 osakilpailusta. 

Nuorten SM: Sarjan loppupisteisiin lasketaan kaikkien neljän ajettavan osakilpailun pisteet. Alkuperäinen sääntö antoi pisteitä 4/5 osakilpailusta.

Ralli SM -sarja jatkuu 4.–5.9. Kouvolassa ja 25.–26.9. Seinäjoella.

Lisätiedot:
lajipäällikkö Henrik Frank, puh. 040 534 9977, henrik.frank(at)autourheilu.fi
sarjapromoottori Kai Tarkiainen, puh. 040 8466 766, kai.tarkiainen(at)autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy