NEZ Junior Rally Championship 2016 – Sarjasäännöt julkaistu

12.1.2016

« Takaisin

FIA:n pohjaisen alueen, NEZ (North European Zone) Junioreiden rallimestaruudesta on nykymuodossaan kilpailtu nyt kaksi vuotta. Rallin NEZ-työryhmä on todennut, että kyseiselle sarjalla on eri maissa selkeä tilaus, koska se tarjoaa nuorille kuljettajille kustannustehokkaan mahdollisuuden ottaa ensimmäisiä askeleita ulkomailla kilpailemiseen.

Nuorille kuljettajille on uran edetessä ensiarvoisen tärkeää saada kokemusta myös ulkomailla kilpailemisesta, mutta valitettavasti kynnys ulkomailla kilpailemiselle on melkoisen korkea, varsinkin jos kilpailusta saatava vastine jää pelkän kokemuksen hankinnan varaan. Tätä ”aukkoa” paikkaamaan on luotu NEZ-Junioreiden Rallimestaruussarja Pohjois-Euroopan alueelle, jonka tarkoituksena on madaltaa ulkomailla kilpailemisen kynnystä sekä tarjota nuorille mahdollisimman helppo mahdollisuus ottaa urallaan ensimmäisiä askeleita ulkomailla kilpailemiseen.

NEZ Junior Rally Championship sarja koostuu kaudella 2016 viidestä osakilpailusta, jotka kilpaillaan Suomessa, Virossa, Latviassa, ja Tanskassa. Kilpailuiksi pyrittiin valitsemaan selkeästi erilaisia ralleja, jonka myötä kilpailijoille pyritään tarjoamaan mahdollisuus hankkia helposti kansainvälistä kilpailukokemusta, kokemusta erilaisista olosuhteista ja kilpailuista sekä sitä kautta palvelemaan urakehitystä.

Kauden 2016 NEZ JRC osakilpailut ovat seuraavat:

26.-27.2.            SM Vaakuna Ralli, Suomi (lumi)

5.-7.5.                Talsi Rally, Latvia (sora)

26.-27.8.            Tallinna Ralli, Viro (sora)

23.-24.9.            Pirelli Ralli, Suomi (sora)

22.-23.10.         Rally Denmark, Tanska (asfaltti) - Finaalikilpailu

Kaikki sarjan osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia ja kaksipäiväisiä ralleja. Ilmoittautuminen sarjan osakilpailuihin tapahtuu jokaisen kilpailun kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

Sarjaan voi osallistua kaikki alle 25-vuotiaat kansainvälisen kilpailijalisenssin omaavat kuljettajat. Kilpailukalustona NEZ JRC sarjassa on FIA-luokitellut R2 ja R1-autot. Jokaisessa osakilpailussa on luokka näille autoille, joka sisältää NEZ JRC kilpailijat. Suomen osakilpailuissa tämä luokka on SM3.

Sarjaan ei ole erillistä ennakko-ilmoittautumista, vaan lähtökohtaisesti kaikki osakilpailuihin ja ko. luokkaan osallistuvat alle 25-vuotiaat kilpailijat keräävät myös NEZ JRC-pisteitä, mikäli he ilmoittavat halukkuudestaan pisteiden keräämiselle ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muun kuin AKK:n myöntämällä kilpailijalisenssillä kilpailevat keräävät automaattisesti NEZ JRC sarjan pisteitä. Sarjan loppupisteisiin pääsyn edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen sarjan osakilpailuun kauden aikana, joista toinen on oman maansa ulkopuolella. Kauden viimeisen, Tanskassa ajettavan osakilpailun pisteet kerrotaan 2:lla.

Käytännössä siis sijoittuminen sarjan loppupisteisiin edellyttää osallistumista vähintään yhteen oman maan ulkopuolella ajettavaan sarjan osakilpailuun.

Kauden päätteeksi sarjassa palkitaan 3 parasta NEZ JRC kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla. Kaudella 2015 suomalaismenestys sarjassa oli varsin kiitettävää kun sarjan mestaruuden voitti Taisko Lario ja pronssia kuittasi Jari Huttunen.

Sarjan säännöt voit ladata tästä linkistä.

Lisätietoja sarjasta, sen osakilpailuista ja sarjasäännöistä antaa tarvittaessa AKK:n Rallin lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy