Ralli SM-sarjan loppukauden kalenteri vahvistunut - Lahti korvaa Oulun osakilpailun

21.4.2021

« Takaisin

Ralli SM-sarjan kesäkaudella 2021 kilpaillaan sarjapisteistä neljässä osakilpailussa. AKK-Motorsport ry oli pakotettu tiettyihin sarjan kalenteria koskeviin muutoksiin ensinnäkin Oulun kilpailujärjestäjän ilmoitettua, että kilpailun toteutus ei ole mahdollistta sekä Suomen MM-rallin siirryttyä syys-lokakuun vaihteeseen.

Oulun osakilpailun korvaavan kilpailun osalta AKK:n Rallin laji- sekä sarjatyöryhmä työskenteli tiiviisti eri vaihtoehtojen kartoittamiseksi viiimeisen viikon aikana. Vaihtoehtona oli löytää toteuttajaksi jokin täysin uusi kilpailunjärjestäjä tai etsiä jo kalenterissa olemassa olevista kilpailuista sellainen, joka täyttää mahdollisimman hyvin edellytykset SM-osakilpailulle.

Lajiryhmä päättyi yhdessä sarjatyöryhmän kanssa siihen lopputulokseen, että huomioiden erittäin haasteellinen aikataulu kilpailun toteutuksessa, paras vaihtoehto on päätyä sellaiseen kilpailuun, jonka järjestäminen on tiedossa ja käytännön valmistelutyö jo aloitettu. Näin ollen minimoidaan riskit kilpailun toteutumisen suhteen. Myös kilpailun sijainti ja alueen majoituskapasiteetti painoivat päätöstä tehtäessä. Lisäksi valinnassa painotettiin kilpailun konseptia, reittisuunnitelmaa sekä sitä, että kyseinen kilpailunjärjestäjä on toteuttanut kilpailun laadukkaasti jo pitkään, hyvillä ja kestäväpintaisilla erikoiskokeilla.

Ralli SM-sarjan kauden viides, ja kesäkauden kolmas osakilpailu tullaan ajamaan Lahdessa, Top Building Rallissa 13.-14.8.2021 Kyseessä on tämän hetken tiedon mukaan kaksipäiväinen kilpailu, mutta jonka kokonaispituus ym. yksityiskohdat tarkentuvat vielä huhti-toukokuun aikana. Tästä poikkeuksellisesta, ja haastavasta aikataulusta johtuen, kyseinen arvokilpailu "jaetaan" myös Historic Rally Trophy- sarjan kanssa, eli samassa rallissa kilpaillaan myös tuon kyseisen sarjan pisteistä. Top Building Rallin kanssa samaan aikaan, samoja erikoiskokeita käyttäen ajetaan myös Historic-autojen EM-osakilpailu, Lahti Historic Rally, toki täysin erillisenä kilpailuna.

Johtuen kilpailun suuresta automäärästä, Lahden osakilpailussa sarjapisteistä kilpailevat normaalista SM-rallin konseptista poiketen Ralli SM-luokat (SM1-SM4) sekä Suomi Cup. Rallin Suomen Juniorimestaruus- sekä Nuorten SM-sarja ajavat oman korvaavan kilpailunsa Keravalla, Kerava Rallissa 28.8.2021.

Kyseisenä viikonloppuna on siis Lahden seudulla tarjolla todella mielenkiintoinen kattaus niin ralliautoilun nykypäivää kotimaiselta huipputasolta, kuin laaja kattaus lajin historiaa.

Toinen sarjan kalenteriin vaikuttava muutos vaikuttaa kauden päätöskilpailuun, SM KokUA 60-v Juhlarallin, joka ajetaan Kokkolassa. Johtuen Suomen MM-rallin siirrosta syys-lokakuun vaihteeseen, tullaan SM-sarjakausi päättämään viikko alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Näin ollen kauden 2021 Ralli SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan 25.-26.9.2021.

Ralli SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri on seuraava:

28.-29.5. Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli, Lieto

18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki

13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti

25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

Rallin Suomen Juniorimestaruus- sekä Nuorten SM-sarjojen kesäkauden kilpailukalenteri on seuraava:

28.-29.5. Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli, Lieto

18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki

28.8. Kerava Ralli, Kerava

25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy