Rallin lajiryhmän kokous 1.4.

8.4.2015

« Takaisin

Paikalla olivat Markus Silfvast (pj.), Timo Rintakoski, Hanna Valonen, Merja Rauta, Toni Mäkinen, Kimmo Halttunen ja Henrik Frank (esittelijä).

Kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita:

SÄHKÖPOSTILLA KÄSITELTYJEN ASIOIDEN TOTEAMINEN

Tietopalvelu-rallin lisäys kalenteriin ja päätös nimetä kilpailuun oma tuomariston puheenjohtaja (EM-ralliin nimetty tuomari ei voi toimia ko. tehtävässä)
Lajiryhmän päätös: Hyväksyttiin kalenterihakemus. Lajiryhmä antaa lajipäällikölle valtuudet etsiä ko. kilpailuun tuomariston puheenjohtaja.

Älypuhelimen käyttö rallissa, esim. matkan mittaamisessa
Keskusteltiin esille tulleesta palautteesta, jossa kysytään tarkennusta mahdollisen älypuhelimen käyttöön erikoiskokeelta.
Lajiryhmän päätös: Sääntö nykyisellään kieltää ko. laitteen käytön, mutta asia tullaan tarkentamaan vuoden 2016 säännöissä, jotta sääntö tarkentuu nykyisten vaatimusten mukaiseksi, koska laitteet ovat nykyään niin yleisiä.

Rallien seurantaraporttien toimitus promoottorien edustajille
Lajiryhmän päätös
: Päätettiin että seurantaraportteja ei toimiteta promoottorien edustajille. Seurantaraportit on ainoastaan kilpailunjärjestäjien ja lajiryhmän käyttöön.

SEURANTARAPORTIT

Käsiteltiin alkuvuoden 2015 seurantaraportit ja kilpailuissa esille tulleet asiat ja esitykset.

SÄÄNTÖASIAT

Sääntömuutokset 2016
Käsitellään kaikki sääntömuutokset kaudelle 2016 kokouksessa 3/15.
Pyydetään kaikki sääntömuutosesitykset toimitettavaksi lajipäällikölle viimeistään 15.5. mennessä.

Anomus Nuorten luokan ajattamisesta Uusikaupunki-rallissa ja ABC-Rallissa (Turun Moottoriseura ja Kouvolan Seudun Autourheilijat)
Todettiin että linjaus nuorten luokan myöntämiselle on tehty kokouksessa 1/15.
Lajiryhmän päätös: Hyväksyttiin ABC-Rallin anomus nuorten luokan mukaanotosta, edellyttäen että nuorten luokka lähtee reitille ensimmäisenä.
Hylättiin Uusikaupunki-rallin anomus perustuen aikaisemmin tehtyyn linjaukseen että sarjakilpailuihin (pl. RSJM) ei nuorten luokkaa myönnetä.

Kansainvälisen aikakortin ja muiden kansainvälisten käytäntöjen käyttö kansallisissa ralleissa
Alkukauden aikana on noussut keskustelua muutamissa kansallisissa kilpailuissa käytettävistä kansainvälisistä aikakorteista sekä reittimerkeistä.
Lajiryhmän päätös: Kaudella 2016 kaikissa AKK:n luvalla järjestettävissä kilpailuissa (pl. FIA:n arvosarjojen osakilpailut tai niiden yhteydessä ajettavat kansalliset kilpailut) käytetään sääntökirjan mukaista aikakorttia sekä reittimerkkejä.

Sääolosuhteista johtuvat kilpailujen peruutukset
Kaudella 2014 ja 2015 on jouduttu peruuttamaan useita rallikilpailuja, johtuen kilpailun toteutuksen estävistä sääolosuhteista. Kilpailun perumisesta huolimatta järjestäjät ovat joutuneet kustantamaan erilaisia lupa-maksuja mm. viranomaisille.
Lajiryhmän päätös ja esitys hallitukselle: Kirjataan sääntöihin kaudella 2016 että sää-olosuhteista johtuva kilpailun peruminen (force mejeure) oikeuttaa järjestäjää pidättämään jokaisen kilpailijan osallistumismaksusta 20e.

KALENTERIASIAT

Kauden 2016 arvokilpailujen runkokalenteri
Käsitellään kalenteri kokouksessa 3/15. Lajipäällikkö toimittaa hakemukset lajiryhmälle heti hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja ja palaute: lajipäällikkö Henrik Frank, 040 534 9977, henrik.frank@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy