Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ja Rally Trophyn sarjasäännöt kaudelle 2017 julkaistu

15.11.2016

« Takaisin

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan sekä Rally Trophyn sarjasäännöt on julkaistu sarjan sivuilla osoitteessa www.rsjm.fi. Lisäksi samoissa osakilpailuissa kilpaillaan myös Nuorten ja Naisten Cup-mestaruuspisteistä.

Sarjasäännöt voit ladata myös tämän tiedotteen lopusta.

Kaudella 2017 tullaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa kilpailemaan sarjapisteisteistä viidessä osakilpailussa, joista kaksi kaasutellaan talvikaudella ja kolme kesäkaudella.

”Junnu”-mestaruudesta kilpaillaan viidessä eri luokassa, joihin voi osallistua B- ja A-juniorilisenssin omaavat kuljettajat. Yhdessä luokassa, jossa kilpaillaan nelivetoisilla autoilla, lisenssivaatimuksena on A-juniori.

RSJM- ja Rally Trophy-sarjojen kilpailukalenteri kaudella 2017 on seuraava:

28.1.2017               4. Revontuliralli                Hankasalmi

11.2.2017               Kemi Ralli                         Kemi

27.5.2017               Kaasujalka Ralli               Raisio

19.8.2017               Koillis-Savo ralli               Kaavi

23.9.2017               Riihivuori-Ralli                  Muurame

Merkittävin muutos kauden 2017 sarjasääntöihin on lähtöjärjestys osakilpailuissa, joka on RSJM-luokkien osalta kiertävä.

Lisäksi talvikauden maksimi-rengasmäärä on kasvanut kahdella, eli kilpailijoilla on käytettävissä kahdessa osakilpailussa yhteensä 8 rengasta.

Rally Trophy-sarjan pisteistä kilpaillaan 4 eri luokassa V1600-luokan sekä N-, A-, FIN-R alle 1400 cc-luokan kilpailukalustolla. Pisteet tässä sarjassa lasketaan niin, että 4 eri luokasta muodostetaan 2 tulokset, V1600-autoille ja N-, A-, FIN-R alle 1400 cc-luokan autoille. Näin Junioriluokan ja Yleisen lisenssiluokan kilpailijat voivat kilpailla samoista sarjapisteistä.

Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan kaikki sarjaluokkiin osallistuvat kilpailijat keräävät sarjapisteitä.

Sarjan osakilpailuista toteutetaan TV-lähetykset BV-Team Oy:n toimesta, ja ne lähetetään MTV3 MAX-kanavalla. Lisäksi lähetykset on nähtävissä Moottoriurheilu.tv-portaalissa aina TV-esityksen jälkeen.

Lisätiedot:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy