Rallin uusi turvallisuuspiirros julkaistu

11.1.2019

« Takaisin

Rallin sääntöjen art. 14.4 mukaisesti kilailun reittikartassa tulee olla mainittuna turvallisuusohjeet, sekä maininta siitä, ettei erikoiskokeena käyttevällä tiellä ole turvallista liikkua sulkuajan alettua. Turvallisuusohjeiden lisäksi rallien järjestäjät ovat yleensä kirjoitetun tiedon tueksi julkaisseet piirroksen, jolla havainnollistetaan sitä, missä yleisön on turvallista seurata rallia.

Piirroksissa on ollut jonkin verran erilaisia toteutusmalleja, ja osa käytetyistä piirroksista ovat olleet sinänsä asian suhteen relevantteja, mutta piirroksen laatu ei ole suoranaisesti houkuttanut lukijaa perehtymään kuvaan, ja sitä kautta omaksumaan piirroksen viestiä mahdollisimman tehokkaasti. Tätä varten AKK on luonut järjestäjien käyttöön uusitun ja mahdollisimman selkeän piirroksen, jota kilpailunjärjestäjien toivotaan käyttävän eri kilpailua koskevissa aineistoissa ja tiedotuskanavissa.

Piirros tulee järjestäjän toimesta julkaista vähintään (yhdessä muiden kirjallisten turvallisuusohjeiden kanssa) seuraavasti:

- Reittikartan yhteydessä sääntöjen mukaisesti

- Tienvarsiasukkaille jaettavat asukaskirjeet

- Yleisölle jaettavat julkaisut ("kisalehti" jne.)

- Kilpailun kaikki eri sosiaalisen median kanavat

Lisäksi järjestäjiä toivotaan jakavan turvallisuusohjeita mahdollisimman tehokkaasti myös kaikissa muissa kilpailua koskevissa julkaisuissa.

Piirroksen voit ladata tästä.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5711767

Design Mainostoimisto Ajaton Oy