Rallisprint SM 2021 - Sarjasäännöt julkaistu

24.11.2020

« Takaisin

Kilpailukausi 2020 jäi rallisprintin lajihistoriassa yhdeksi kaikkien aikojen erikoisimmista, kun niin SM- ja Cup sarjat kuin myös suurin osa kansallisista kilpailuista jäi kokonaan toteutumatta. Talvikauden kilpailutoiminnan teki mahdottomaksi ennätyksellisen leuto talvi ja kesäkilpailut esti isoilta osin keväällä 2020 puhjennut Covid-19 pandemia.

Nyt kuitenkin katseet on suunnattu vahvasti kauteen 2021 ja usko siihen, että rallisprint-kausi saadaan vietyä läpi huomattavasti positiivisemmissa merkeissä on vahva.

Rallisprintin SM-sarjassa tullaan kilpailemaan kaudella 2021 jälleen kuusi osakilpailua, joista perinteisesti kaksi ajetaan talvella toivottavasti hienoissa lumi-olosuhteissa, kaksi kesällä asfaltilla ja kausi päätetään kahteen sorasprinttiin syksyllä.

Rallisprintin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2021 on seuraava:

24.1.2021                Top Building SM-Rallisprint, Lahti (Lahden Urheiluautoilijat ry)

28.2.2021                Laukaa SM-Sprint, Laukaa (Laukaan Moottorimiehet ry)

26.6.2021                SM Asfalttisprint, Tuusniemi (Koillis-Savon Urheiluautoilijat ry)

10.7.2021                Happy Beach SM Asfalttisprint, Vaala (Rokuan Raketit ry)

19.9.2021                Tengtools SM-Rallisprint, Kitee (Keski-Karjalan Urheiluautoilijat ry)

9.10.2021                Pakoputkihuolto A.Anttila SM-Rallisprint, Kouvola (Anjalankosken Urheiluautoilijat ry)

Rallisprintin Suomenmestaruudesta, Suomen Juniorimestaruudesta sekä Suomi Cup-mestaruuksista on nykymuotoisessa sarjassa kilpailtu jo useamman kauden ajan. Kaudelle 2021 muutokset sarjasääntöihin ovat käytännössä minimaalisia, johtuen pääosin siitä, että kuluneen vuoden sarja jäi kokonaan ajamatta. Näin ollen myös mestaruudet pysyvät ennallaan. Viime kaudelle uutuutena tehty muutos Rallisprintin Suomen Juniorimestaruussarjaan jäi kokonaan kokeilematta, joten tulevalle kaudelle uutea asiana on se, että Junioriluokan kuljettajat ajavat samoissa SM-luokissa kuin Yleisen lisenssiluoan kuljettajat ja näin ollen junioreilla on mahdollisuus kilpailla "junnumestaruuden" lisäksi myös lajin Suomenmestaruudesta. 

Sarjaan ei ole erillistä ennakko-ilmoittautumista, vaan kaikki sarjaluokkiin kilpailun ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet kilpailijat keräävät sarjapisteitä osakilpailuissa.

Rallisprintin SM-sarjasäännöt voit ladata tästä linkistä.

Lisätiedot:

Lajipäällikkö: Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Sarjakoordinaattori: Markus Silfvast, etunimi.sukunimi@gmail.com, 044-9723805

Design Mainostoimisto Ajaton Oy