Rallisprintin SM-sarja 2020 on peruttu

3.6.2020

« Takaisin

AKK:n Rallisprintin tekemän esityksen perusteella AKK:n hallitus on päättänyt 3.6.2020, että Rallisprintin SM-sarja on peruttu kauden 2020 osalta.

Lajiryhmä esitti, että koska kauden kuudesta suunnitellusta osakilpailusta neljä ensimmäistä on jouduttu perumaan, ei nykymuotoisen SM-sarjan ajaminen tänä vuonna ole perusteltua, eikä mahdollista.

Sarja koostui alunperin kuudesta osakilpailusta, joista kaksi ensimmäistä oli tarkotius ajaa talvella lumella, kaksi seuraavaa asfaltilla ja sarjan kaksi päätöskilpailua soralla. Talven kilpailujen kohtaloksi muodostui lähes ennätyksellisen leudot sää-olosuhteet ja asfalttikilpailujen toteutuksen esteeksi muodostui vallitsevat Covid-19 epidemia ja sen aikaansaama poikkeustila. Lajiryhmä toivoo, että jäljelle jääneet kaksi sorakilpailua voitaisiin toteuttaa järjestäjän näin halutessaan kansallisina rallisprint-kilpailuina ilman SM-arvoa.

Kaudella 2021 sarjassa tullaan ajamaan kuusi osakilpailua, kaksi talvella lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla. Sarjan kilpailukalenterissa kaudella 2020 olleille seuroille on tarjottu mahdollisuutta hakea sarjan osalkilpailua myös kaudelle 2021, ja nuo seurat ovat etusijalla osakilpailuja valittaessa. Kalenterihakemukset tulee tehdä viimeistään 30.6.2020 KITI-järjestelmässä.

Lisätiedot:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autoruheilu.fi, 040-5349977

Sarjakoordinaattori, Markus Silfvast, etunimi.sukunimi@gmail.com. 044-972 3805

Design Mainostoimisto Ajaton Oy