Suomalaiset karting-kuskit avasivat kauden menestyksekkäästi Italiassa

24.2.2015

« Takaisin

Kansainvälisen karting-kauden perinteisesti avaava Winter Cup ajettiin viime viikonloppuna Pohjois-Italiassa Lonaton radalla. Pitkästä aikaa kilpailun podiumilla nähtiin myös suomalaisväriä.

Jo 20. kerran järjestetyssä kilpailussa kilpailtiin kolmessa luokassa (KF, KFJ, KZ2), yhteensä kuljettajia oli mukana 187, joista suomalaisia yhdeksän.

Viime kaudella SM-kultaa saavuttanut Paavo Tonteri sijoittui Winter Cupin KFJ-lopputuloksissa upeasti kolmanneksi. Tammikuussa 15-vuotta täyttäneethelsinkiläisen saavutus on merkittävä, onhan se ensimmäinen suomalaiskuljettajan podium-sijoitus sitten vuoden 2011. Tuolloin nykyisin rallissa vakuuttavaa jälkeä tekevä Teemu Suninen ajoi KF-luokan voittoon.

- Aika-ajo meni vähän alakanttiin kun olin kahdeksas. Ennen lauantain alkueriä oli vähän epävarma olo, kun en ollut ajanut sateella puoleen vuoteen. Sadevauhti löytyi kuitenkin heti ja väänsin voitosta jokaisessa alkuerässä. Finaalissa otin hyvän lähdön ja taistelin ihan vikalle kierrokselle asti kakkospaikasta. Kaveri onnistui peittelemään kuitenkin sen verran, että olin sitten kolmas maalissa, kertasi tyytyväinen Tonteri kilpailun kulkua.

- Olen aina tykännyt ajaa Gardalla, jossa on hienoa ajaa maailman kärkikuskeja vastaan täyden katsomon edessä. Nyt on hyvä fiilis kun ollaan podiumilla uuden tiimin (Mad-Croc Karting) ja runkomerkin kanssa heti ekassa isossa kisassa!

Suomen ainoa karting-ammattilainen Simo Puhakka vaihtoi tälle kaudelle tiimiä, ja hänet nähdään kilpailemassa CRG Racing Teamin väreissä KZ-luokassa. Puhakan "kotiradalla" Lonatossa hän oli aika-ajon kokonaistuloksissa yhdeksäs, ja alkuerissä sijoitukset olivat moottoriongelmien vuoksi kahdestoista ja kaksi kertaa viides. Sunnuntaina puolikosteissa olosuhteissa ajetussa pre-finaalissa Puhakka nousi lähtöruudusta 11 aina kolmanneksi.

- Kakkossijaankin olisi ollut mahdollisuus, mutta mietin, että kolmosena saan finaaliin lähtöpaikan radan kuivalta puolelta, joten jäin siihen kyttäilemään, kertoi 26-vuotias Sastamalasta kotoisin oleva Puhakka.

- Finaalissa sain vähän huonon lähdön ja menetin muutaman sijan. Seiskapaikalta lähdettiin sitten nousemaan, ja lopputuloksissa nimi on neljäntenä. Tämä on hyvä kauden aloitus uudessa tiimissä. Saatiin testattua runkoa ja lisäksi paljon arvokasta tietoa.

Simo Puhakan takana KZ2-luokassa toinen suomalaiskuljettaja Tuomas Tujula ajoi huikeasti uransa ensimmäisessä kilpailussa uudessa Mad-Croc Karting -tiimissä. Vaikka finaalilähtö ratkesi Tujulan kohdalla jo lähtökolarissa, antavat ajosuoritukset Lonatossa odottaa paljon tältä Lappeenrannan Urheiluautoilijoita edustavalta kuljettajalta.

Muut Winter Cupissa finaaleihin yltäneet suomalaiskuljettajat ovat KF-luokassa Tuomas Haapalainen (18.), Olli Peltola (19.) ja Patrik Pasma (25.) sekä KFJ-luokassa Konsta Lappalainen (18.).

Winter Cupin tulokset löydät täältä.

Kuvat: Paavo Tonteri (kuljettajan kuva-arkisto) ja Simo Puhakka (CRG Press)

Design Mainostoimisto Ajaton Oy