Tasanopeusluokka HRT-rallien yhteydessä 2015

29.1.2015

« Takaisin

Tasanopeusajo on otettu mukaan yhdeksi uudeksi luokaksi HRT-rallien osakilpailuihin. Tasanopeusluokka on luokka 25 HRT-rallien luokkajaossa. Kilpailussa se ajatetaan ensimmäisenä luokkana, ennen varsinaisia ralliautoja rallin reitillä ja pikataipaleilla, kuitenkin sulkuaikojen puitteissa. Tasanopeusautoille on oma kilpailunsa Historic Regularity Rally Trophy HRT-rallin sisällä. Se ajetaan AL - kilpailuluvalla sekä tasanopeussarjan omilla säännöillä, näin ollen se ei ole virallisesti osa AKK:n luvilla ajettavaa ralli-kilpailua. Kauden lopussa palkitaan eniten pisteitä keränneet tasanopeusparit.

HRT rallin tasanopeusluokkaan voi ilmoittautua KITI:n kautta, jos omaa AKK:n lisenssin. Muutoin ilmoittautuminen AL-Sport sivujen kautta http://m.autoliitto.fi/autoliitto/al-sport/tasanopeus-regularity/tapahtumat-events/hrrt/. Kilpailuun tarvittavan vuosilisenssin voi hankkia joko AKK:sta tai AL:sta. Lisäksi saa yksittäiseen kilpailuun oikeuttavan tutustumislisenssin kilpailunjärjestäjältä. Molemmat keskusjärjestöt, niin AKK kuin AL suhtautuvat myötämielisesti tasanopeusluokkaan HRT rallien yhteydessä.

Tasanopeusluokkaan osallistuvalla auton tulee olla historic ikäinen, kuuluen ikäkausiin E - J2 ja niillä pitää olla jokin seuraavista passeista: FIA:n Historic rallipassi, FIA:n Historic tasanopeuspassi tai FIVA:n todistus, joka on käytännössä kansainvälinen museoajoneuvotodistus ja sen myöntää Mobilistit. FIA:n tasanopeuspassin voi tilata Ralf Petterssonilta. Tasanopeuspassi ei maksa mitään, lisätietoa AL-Sport sivuilta. Tasanopeuskilpailuun osallistuvien autojen tulee käyttää siviililiikenteeseen tarkoitettuja renkaita, muut varusteet tasanopeussääntöjen mukaisesti.

Tasanopeuteen liittyviä koulutustilaisuuksia on järjestetty ja tullaan järjestämään tarpeen mukaisesti. 11.1.2015 järjestetyssä Orimattilan koulutustilaisuudessa oli mukana 66 innokasta kuulijaa. Suoritetun kädennostoäänestyksen perusteella kolmasosa rallitaustaisia, kolmasosa tasanopeustaustaisia ja kolmasosa mobilisteja. 30 km pitkään harjoitusajoon osallistui 22 ajoneuvoa, useassa ajoneuvossa oli 3 henkilöä tutustumassa lajin erikoisuuksiin. Orimattilan tilaisuuden järjestelyistä vastasivat HRCF, AL Sport ja Päijät-Hämeen Mobilistit. Seuraavaa koulutustilaisuutta on suunniteltu maaliskuulle 2015 Töysään Etelä-Pohjanmaalle. Lisää tietoa nettisivuilta päivämäärän varmistuttua.

Lajiin tasanopeus, sen sääntöihin ja kilpailun kulkuun voi tutustua HRCF tai AL-sivujen kautta. HRCF:n tasanopeuden yhteyshenkilöt ovat Antti Pellinen, Ralf Pettersson ja Kari Kaartama sekä AL:n puolelta Kari Kuosmanen.

Tasanopeusluokan mukaan tulon myötä HRT ralleihin toivomme pääsevämme tulevaisuudessa tilanteeseen, että voimme järjestää pelkästään historic-ikäiselle kalustolle tarkoitettuja kilpailuja, mikä tarkoittaa osallistuvien autojen määrässä vähintään noin 150 auton osallistumista yhteen kilpailuun. Tulevaisuus sekä historic harrastajien aktiivisuus näyttää, milloin tämä tavoitteemme toteutuu.

Janne Levänen, tekniikan lajipäällikkö
Henrik Frank
, rallin lajipäällikkö

Design Mainostoimisto Ajaton Oy