Tehokasta yhteistyötä viranomaisten kanssa autourheilun edunvalvonnan vahvistamiseksi

19.3.2024

« Takaisin

Autourheilun lajiliitto AKK tekee merkittäviä toimia autourheilun edunvalvonnan eteen sekä tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa.


Erityistä huomiota on kiinnittänyt Euroopan parlamentin käsittelyssä oleva asetus ajoneuvojen suunnittelua koskevista kiertotalousvaatimuksista ja romuajoneuvojen jätehuollosta. Tämä aihe koskettaa erityisesti rekisteröimättömien kilpa-autojen ja jokamiehenluokan autourheilua.

Jokamiehenluokan lajipäällikkö Juho Ketonen otti yhteyttä liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Jouni Ovaskaan läpikäydäkseen tarkemmin suunnitteilla olevaa asetusta. Tapaamisessa keskusteltiin liikennevakuutuslain muutoksesta ja romuautodirektiivistä, mutta erityisesti painotettiin rekisteröimättömien kilpa-autojen asemaa ja niiden lainsäädännöllistä kehystä. Viranomaisilta tulevat lausuntopyynnöt osoittavat, että AKK:lla on merkittävä rooli olla vaikuttamassa autourheilun asemaan Suomessa.

Edunvalvonnan eteen tehtävien toimenpiteiden merkitys vahvistui liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajan tapaamisessa: "Tahtotilamme on vahvistaa tehokasta yhteistyötä viranomaisten kanssa autourheilun kehittämiseksi ja edunvalvonnan vahvistamiseksi. Yhteinen läpikäynti Ovaskan kanssa oli hedelmällinen ja vahvisti entisestään keskusteluyhteyttä viranomaisiin", tiivistää Juho Ketonen.


Tiivistä yhteistyötä myös Traficomin kanssa

Juho Ketonen osallistui myös maaliskuussa Traficomin järjestämään tieliikenteen säädösinfoon. Tilaisuudessa käsiteltiin myös autourheilua koskevaa säädöstä, joka liittyy autojen ja niiden perävaunujen rakenteen muuttamiseen. Myös AKK:lta tullaan pyytämään lausuntoa kyseiseen säädökseen liittyen. Traficomin lausuntokierros tapahtuu vuoden 2024 loka-marraskuussa. Tavoitteena on muuttaa säädöstä niin, että se mahdollistaa ajoneuvon muuttamisen, mikäli muutoksella ei ole vaikutusta turvallisuuteen tai ympäristöominaisuuksiin. Säädösmuutoksen tavoitteena on muun muassa vähentää poikkeuslupien tarvetta ja selkeyttää muutoskatsastuksen toimintaa

 

AKK sitoutuu jatkossakin tekemään merkittäviä toimia autourheilun edunvalvonnan hyväksi ja varmistamaan, että autourheilun näkökulmat otetaan huomioon päätöksenteossa.
 

Artikkelikuvassa vasemmalla lajipäällikkö Juho Ketonen ja vieressä liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Jouni Ovaska.
Teksti: viestintäpäällikkö Katja Lindman 
 

Yhteystiedot

Juho Ketonen

Lajipäällikkö

050 5665577

juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy