Toimintaohjeita peruuntuneiden koulutusten, tutkintojen ja kilpailujen osalta

20.3.2020

« Takaisin

Koronavirustilanne ja Suomen hallituksen linjaukset vaikuttavat luonnollisesti myös AKK:n koulutuksiin ja tutkintoihin, jotka on kilpailujen lisäksi peruutettu toukokuun loppuun saakka.

Tavoitteenamme on, että kevään osalta peruuntuneet koulutukset ja tutkinnot järjestetään myöhemmin tai vaihtoehtoisia järjestämistapoja hyödyntäen, jotta kilpailukauden avautuessa voimme kaikki keskittyä kilpailutoimintaan. 

Kokoukset. Liittovaltuuston huhtikuulle suunniteltu kokous siirretään toukokuulle ja tarkempi päivämäärä ilmoitetaan erikseen. Muut kokoukset järjestetään toistaiseksi etäyhteyksillä. 

Toimitsijakoulutukset. Koulutustilaisuudet peruutetaan toukokuun loppuun saakka. Vuoden 2019 lopussa päättyneiden päätoimitsijalisenssien voimassaoloa jatketaan ilman koulutuksia vuoden 2020 loppuun asti. Koulutustarjontaa pyritään lisäämään verkkokoulutusten muodossa. 

Tutkinnot.  Tutkintotilaisuudet peruutetaan toukokuun loppuun saakka, mutta korvaavia tutkintoja pyritään järjestämään verkkotutkintoina. Tiedustele verkkotutkintoja alueesi koulutusvastaavilta (alueet näet tästä) tai tarkista verkkotutkintojen tilanne tutkintokalenterista. Jo maksettujen, peruuntuneiden tutkintojen maksuja voi siirtää ottamalla yhteyttä riikka.nikander@autourheilu.fi. Ilmoitathan viestissäsi mikä tutkinto on peruutettu ja mille tutkintopäivämäärälle maksu siirretään. 

Rataleimatutkinto.Kalenterissa olevat rataleimatutkinnon teoria-osuudet (28.3 ja 4.4) pidetään sovittuina ajankohtina etäyhteyksillä (Microsoft Teams-työkalu). Rata-ajokoe järjestetään heti, kun tilanne niin sallii. Tarkemmat ohjeet lähetetään koulutukseen ilmoittautuneille sähköpostilla.

Kalenterissiirrot ja peruutetut kilpailut. Kilpailusiirrot on haettava 15.4 mennessä toimittamalla siirtohakemus ao. lajipäällikölle sähköpostitse. Hakemusikkunat avataan lajikohtaisesti ja kilpailuja voi hakea aikavälille 1.6.2020-30.10.2020. Jokaisen järjestäjän on ilmoitettava kaksi päivämäärää: ensisijainen ja varapäivämäärä. Liiton sivuilla julkaistaan viikolla 13 lajikohtaisesti viikonloput, joille siirtoa voi hakea. AKK palauttaa peruutettujen kilpailujen kilpailulupamaksut seurojen lähettämien hakemusten perusteella, mikäli kilpailua ei kyetä siirtämään. Mikäli kilpailu siirretään toiseen ajankohtaan, pidetään maksettu lupa voimassa siirrettyyn kilpailuun saakka.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy