Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa haettavissa lukuvuodelle 2023–2024

24.8.2023

« Takaisin

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahaa lukuvuodelle 2023–2024 voi hakea 15. syyskuuta saakka.

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, marras-joulukuussa 2023 ja maaliskuussa 2024. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy URA-säätiön verkkosivulta, jonne päset tästä linkistä.


Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä:

Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2023-2024_URA
Grunder för beviljande av studiestipendium för läsåret 2023–2024_URA

Design Mainostoimisto Ajaton Oy